Hlavní obsah

VIDEO: Jágrův spoluhráč spustil vlnu emocí, v řežbě s Pittsburghem po sobě šli i trenéři

PITTSBURGH/PRAHA

Opravdu ostrá hromadná řežba byla k vidění mezi hokejisty Pittsburghu a Philadelphie. Žádné nudné představení dvou bitkařů, jakých bývá v NHL tucty. Na ledě bylo neskutečně dusno. A může to záhy být zase pěkný mazec. Týmy, které se nemusí, se střetnou ještě jednou v závěru základní části. A pak zřejmě v celé sérii v rámci play-off.

Flyers vs Penguins rvačka

 
Článek

Podobně jako většina vzájemných zápasů těchto týmů byl i tento pořádně vyhrocený. Už od začátku. Bezprostředním spouštěcím momentem k bitce byl ale až v samém závěru zbytečný krosček Schenna zezadu na domácí hvězdu Sidney Crosbyho. "Bylo to laciné. Nevím, co si o tom myslet. Je to zřejmě známka toho, co přijde v play off," komentoval to Crosby.

Odveta následovala minutu před koncem, kdy trenér Pittsburghu poslal na led svou "checking line". S pukem se rozjel útočník Philadelphie Danny Briere a sotva přejel modrou čáru, tak jej domácí Vitale nemilosrdně poslal k zemi. Zákrok okamžitě vyprovokoval hromadnou potyčku. "Tihle kluci nebyli na ledě dvanáct minut. Byl to zbabělý tah jejich trenéra, opravdu zbabělý," zlobil se hostující kouč Peter Laviolette.

Ten zaujal na střídačce nezvykle bojový postoj stejně jako jeho protějšek Dan Bylsma a hulákali na sebe, skoro po sobě natahovali ruce. Ohniska napětí se dařilo hasit sudím jen velmi těžko, objevovala se stále nová. Do sebe se málem pustili i během přerušení hráči stojící u střídaček. Philadelphia vyhrála nakonec 6:4, Voráček dal dva góly, Jágr jednou asistoval. Povedl se jí skvělý obrat v utkání.

Reklama

Související témata: