Hlavní obsah

Detroit - Florida 2:1 po sam. náj.Hudler zařídil výhru Detroitu,Michálek posunul Ottawu do play off

New York

Útočník Jiří Hudler zařídil v nedělním utkání NHL vítězství Detroitu 2:1 po samostatných nájezdech nad Floridou. Za asistence Jakuba Kindla nejprve v poslední třetině vyrovnal, poté rozhodl penaltový rozstřel. Byl za to vyhlášen první hvězdou utkání.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Jiří Hudler a jeho gól do sítě Floridy.

Článek

Jediný gól hostů dal Tomáš Fleischmann, který v závěru první třetiny otevřel skóre střelou po ledě z pravého kruhu. Hudler kontroval nenápadnou ranou od hrazení, kterou ještě zřejmě nešťastně tečoval hostující hráč. V rozstřelu nejprve v první sérii uspěli oba hráči, po trefě Hudlera nad lapačku Scotta Clemmensena se už ale nikdo neprosadil.

"Měli jsme opět pomalý start do zápasu, ale postupem času jsme se zlepšovali. Stále je před námi spousta práce, v play off musíme být samozřejmě lepší," řekl Hudler. Red Wings se trápí zejména v koncovce, v 11 z posledních 15 utkání dali maximálně dvě branky. "Dobré alespoň je, že si vytváříme šance a naše hra vypadá lépe," podotkl český útočník.

Detroit se vítězstvím posunul na čtvrtou příčku v Západní konferenci před Nashville a Chicago. Florida se nadále přibližuje první účasti v play off od roku 2000. Momentálně je v čele Jihovýchodní divize před Washingtonem o tři body a na deváté Buffalo má k dobru ještě o dva více. Všem třem týmům zbývá odehrát ještě tři utkání.

Útočník Milan Michálek se gólem a dvěma asistencemi podílel na výhře Ottawy 5:1 nad ledě New Yorku Islanders. Senators sice jako první inkasovali, ale ještě do první přestávky srovnali a třemi zásahy v prostřední části skóre otočili. Zajistili si tím účast v play off.

"Skvělý pocit, že jsem se tam probojovali," řekl Kyle Turris, autor dvou branek, který využil možnost hrát v první lajně s Milanem Michálkem. Dva elitní hráči Senators Daniel Alfredsson (chřipka) a Jason Spezza (narození dítěte) totiž týmu chyběli. "Hrát v jedné řadě s Milanem byla zábava. Zvlášť, když se nám tak dařilo," dodal dvaadvacetiletý útočník.

Michálek při obratu Ottawy figuroval u prvních tří gólů. Nejprve dvakrát přihrál, poté se sám prosadil z dorážky. "Byla to názorná ukázka toho, jak dobře můžeme hrát jako tým," podotkl český útočník, který už v této sezoně dal 35 gólů a stále se drží v elitní desítce kanonýrů soutěže.

Útočník Jakub Voráček přispěl dvěma góly a asistencí k výhře Philadelphie v Pittsburghu 6:4 a stal se první hvězdou zápasu. Jeho spoluhráč Jaromír Jágr si proti svému bývalému klubu připsal bod za přihrávku. V dresu poražených zaznamenal jednu asistenci obránce Zbyněk Michálek.

Flyers přitom po pěti minutách prohrávali 0:2, ale ještě do přestávky po asistenci Jágra snížili a ve druhé části srovnali skóre. Poslední třetina pak byla v režii Voráčka. Přihrál na třetí gól a po jeho dvou zásazích vedli hosté 6:3. Obrat neunesli domácí, trenér Dan Bylsma poslal v předposlední minutě na led svou "checking line", která vyprovokovala hromadnou potyčku.

Hokejisté New Yorku Rangers nevyužili první možnost stát se vítězem Východní konference a na svém ledě podlehli Bostonu 1:2. Obhájce titulu o výhře rozhodl v prostředním dějství, kdy dvěma zásahy obrátil skóre. Bruins si zároveň zajistil prvenství v Severovýchodní divizi a druhé místo v konferenci.

Anaheim se s domácími diváky rozloučil porážkou 1:2 od Edmontonu. Čestný úspěch domácích zaznamenal Teemu Selänne a v historické tabulce střelců zaostává o jediný zásah za Jágrem.

V dresu hostujících Oilers nenastoupila první obranná dvojice, v níž figuruje český obránce Ladislav Šmíd. Jeho jméno se skloňuje s možným posílením české reprezentace pro blížící se mistrovství světa, ale v pátek si namohl záda. Aleš Hemský odehrál pouze jedno střídání, než kvůli potížím s ramenem z utkání odstoupil.

Statistika NHL:
NY Islanders - Ottawa 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)
Branky: 8. Streit - 17. a 47. Turris (na první M. Michálek), 24. Gončar (M. Michálek), 26. M. Michálek, 34. Foligno. Střely na branku: 30:32. Diváci: 14.210.
Detroit - Florida 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky: 46. a rozhodující nájezd Hudler (na první Kindl) - 18. Fleischmann. Střely na branku: 32:28. Diváci: 20.066.
NY Rangers - Boston 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky: 5. Gáborík - 24. Seidenberg, 32. P. Bergeron. Střely na branku: 34:21. Diváci: 18.200.
Chicago - Minnesota 4:5 po sam. nájezdech (1:2, 2:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 39. a 58. P. Kane, 11. Sharp, 26. Stalberg - 11. a rozhodující nájezd Setoguchi, 14. Heatley, 26. Stoner, 27. Brodziak. Střely na branku: 35:30. Diváci: 21.576.
Anaheim - Edmonton 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky: 15. Selänne - 1. a 7. Hartikainen. Střely na branku: 33:15. Diváci: 17.266.

Reklama

Související témata: