Hlavní obsah

Hejduk přiznal, že uvažuje o konci hokejové kariéry

Poslední dva zápasy kariéry možná čekají hokejového útočníka Milana Hejduka. Kapitán Colorada přiznal, že vážně uvažuje o konci kariéry. Olympijskému vítězi z Nagana a vítězi Stanleyova poháru z roku 2001 skončí v denverském klubu po sezoně smlouva a momentálně to vypadá, že novou s Coloradem nepodepíše. A Hejduk se již v minulosti několikrát vyjádřil, že za jiný tým v NHL hrát nechce.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Milan Hejduk (uprostřed) se spoluhráči z Colorada

Článek

"Mohlo by to tak být. Teď to nechci rozebírat, ale rozhodně by se to mohlo stát," uvedl šestatřicetiletý Hejduk v rozhovoru pro Denver Post.

Rodák z Ústí nad Labem hraje v Coloradu od roku 1998 a v zámořské soutěži má odehráno včetně play off přes tisíc zápasů, v této sezoně se navíc stal kapitánem týmu. Vyhlášený střelec, který v roce 2003 získal Maurice Richard Trophy pro autora nejvíce branek v základní části NHL, momentálně hraje až ve čtvrté formaci a neprosazuje se tak, jak byl zvyklý. Poprvé od svého příchodu do kanadsko-americké soutěže nenastřílí alespoň dvacet branek.

Hejduk se ale snaží svoji pozici brát s nadhledem. Alespoň podle vyjádření pro tisk. "Je to tak, jak to je. Snažím se pomoct týmu, jak můžu, a na ledě nechat všechno. O nic jiného se nestarám," řekl Hejduk, který před rokem podepsal smlouvu na jednu sezonu s příjmem tři miliony dolarů. V červenci se stane nechráněným volným hráčem.

Colorado momentálně ještě bojuje o postup do play off, situaci už ale nemá jen ve své moci. Hokejisté Avalanche jsou v Západní konferenci desátí a na osmé San Jose ztrácejí dva body. Mají však odehrán o zápas více. "Budeme bojovat až do konce, ale jsme trochu vydáni na milost a nemilost ostatních týmů. Není to v našich rukou. Maximálně můžeme získat 92 bodů, což nevím, jestli bude stačit," dodal Hejduk.

Reklama

Související témata: