Hlavní obsah

NHL stojí na startu vyřazovacích bitev. Na nejlepšího čeká vysněný Stanley Cup

Praha

Pohár lorda Stanleyho je opět o něco blíže. V sobotu skončila základní část NHL, která bavila dvaaosmdesáti koly. Ve středu začne první kolo play-off, vyšší stupeň zábavy a napětí. V dresu Philadelphie nebude chybět Jaromír Jágr, dojít co nejdále bude chtít i Patrik Eliáš s New Jersey. On jako nejproduktivnější Čech po základní části, který skončil v první desítce bodování.

Foto: Mike Blake, Reuters

Poslední král. Zdeno Chára (vpravo) přebírá Stanley Cup od komisionáře NHL Gary Bettmana

Článek

Touhu uspět a získat nejprestižnější hokejovou klubovou trofej budou mít i další Češi. A není jich málo. A nejsou ani bez šance, že by v létě nemohli přistát na Ruzyni bodyguardi s truhlou, ve které bude uschován hokejový poklad. Ale to je konec, nyní stojí vyřazovací boje na samém začátku.

Ottawa a Filipem Kubou a Milanem Michálkem se potká s NY Rangers. Boston, to je David Krejčí, který se s Tomášem Kaberlem radoval z poháru loni. Proti nim nastoupí Washington s Romanem Hamrlíkem a brankařskou dvojící Tomáš Vokoun a Michal Neuvirth.

Florida s Tomášem Fleischmannem se utká s New Jersey, kde obléká dres Patrik Eliáš, Petr Sýkora a Marek Židlický. Pittsburgh s králem bodování Jevgenijem Malkinem a také Zbyňkem Michálkem vyzve Philadelphii, kam patří Jaromír Jágr, Jakub Voráček a Pavel Kubina.

Nejvíce českých hráčů se může proti sobě postavit v partii Chicaga proti Phoenixu. Michael Frolík, Rostislav Olesz vs. Radim Vrbata, Martin Hanzal, Michal Rozsíval a Rostislav Klesla. Nashville s Martinem Eratem vyzve Detroit s Jiřím Hudlerem a Jakubem Kindlem. St. Louis s Romanem Polákem a Vladimírem Sobotkou narazí na San Jose s Martinem Havlátem. Jediný Čech se neukáže v klání Vancouveru s Los Angeles.

Dvojice pro první kolo play-off:
Východní konference
NY Rangers - Ottawa
Florida - New Jersey
Pittsburgh - Philadelphia
Boston - Washington
Západní konference
Vancouver - Los Angeles
St. Louis - San Jose
Phoenix - Chicago
Nashville - Detroit

Reklama