Hlavní obsah

Philadelphia - Pittsburgh 8:4Stav série 3:0VIDEO: Jágr se blýskl třemi asistencemi, jeho Letcům chybí po gólové smršti k postupu jediná výhra

Aktualizováno

Jágrovi „Letci“ jsou již jen krůček od postupu do čtvrtfinále Stanley Cupu. Ve třetím utkání úvodního kola play-off s Pittsburghem využili výhody domácího prostředí, vyhráli i do třetice a v sérii vedou 3:0 na zápasy. K postupu do čtvrtfinále jim tak chybí jediná výhra. Jágr se sice střelecky neprosadil, ale třemi asistencemi Philadephii k vítězství 8:4 vydatně dopomohl.

Jágrova skvělá práce a asistence

 
Článek
Fotogalerie

„Tučnáci" nedeprimovaní dvěma prohrami začali třetí duel lépe a po chybě domácího gólmana Bryzgalova se ujali vedení. Brankáři vůbec neměli den, takže působili jako neskonalí poušťáci... Za tři minuty totiž hostující Fleury svého kolegu trumfnul, neboť střelu Talbota si srazil do sítě. Už první minuty daly utkání patřičné grády, takže úvodní třetina se změnila v divokou přestřelku. Philadeplpia šla zásluhou Briera, jemuž u první trefy asistoval Jágr, do dvougólového vedení, ale Neal sólem okořeněným o krasobruslařskou vložku dostal „Tučnáky" zase do hry.

Nouze nebyla ale nejen o góly... Na ledě se strhnulo i několik bitek, při nichž došlo na pěsti, hostující Asham si dokonce vysloužil za likvidační faul vyloučení do konce utkání. Celkem rozdali rozhodčí 72 trestných minut, což byla pořádná porce.

Ve druhé třetině fualů ubylo, ale přestřelka pokračovala dál. „Letcům" znovu zajistil po parádní přihrávce Jágra dvougólové vedení Read, Neal při přesilovce opět snížil. Rozhodující chvíle přišly na konci druhé a začátku třetí třetiny. Nejprve Simmonds a hned po sedmadvaceti sekundách třetí třetiny Giroux trefami o vítězství Philadelphie rozhodli. Za Jágrova přispění. To, co česká hvězda předvedla před sedmým gólem, bylo doslova ukázkové. Zatáhl puk do pásma,a  i když mu visel Dupuis na zádech, přihrál Girouxovi a ten se nemýlil.

Relativně poklidná třetí třetina se necelých pět minut před koncem znovu zvrhla v jednu velkou rvačku, při níž se na ledě prali pomalu všichni. Vyprovokoval ji Crosby faulující Hartnella, jenž se neudržel a rozpoutal skutečnou řež. V ní na sebe zápasnickými a boxerskými schopnostmi  upozorňoval Jágrův spoluhráč Voráček. Nejaktivnější však byl Hartnell, který byl vyloučen do konce zápasu.

Letci nakonec střetnutí dovedli k vítěznému konci a v příštím zápase, který se hraje v noci ze středy na čtvrtek, se jim nabízí postupový mečbol.

Fleischmann skóroval do prázdné branky

Český útočník Tomáš Fleischmann pečetil gólem do prázdné branky výhru Floridy 4:2 nad New Jersey, po které je série mezi oběma týmy vyrovnaná 1:1. Panthers položili základ prvního vítězství v play off od roku 1997 v úvodních dvou třetinách, po nichž vedli o tři góly.

Play off NHL - 1. kolo:
Východní konference - 2. zápas:
Florida - New Jersey 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky: 1. a 22. Weiss, 35. Goc, 60. Fleischmann - 41. Zajac, 43. Kovalčuk. Střely na branku: 24:25. Diváci: 19.248. Stav série: 1:1.
Východní konference - 3. zápas:
Philadephia - Pittsburgh 8:4 (4:2, 2:2, 2:0)
Branky: 7. a 57. Talbot (na druhou Voráček), 9. a 12. Briere (na první Jágr), 16. a 35. Read (na druhou Jágr), 40. Simmonds, 41. Giroux (Jágr) - 4. a 36. J. Staal (na první Z. Michálek), 16. a 31. J. Neal. Střely na branku: 34:35. Diváci: 20.092. Stav série: 3:0.
Západní konference - 3. zápasy:
Detroit - Nashville 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 36. Dacjuk, 60. Zetterberg - 3. Weber, 24. Klein (Erat), 57. S. Kosticyn. Střely na branku: 43:22. Diváci: 20 066. Stav série: 1:2.
Los Angeles - Vancouver 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branky: 47. D. Brown. Střely na branku: 20:41. Diváci: 18.352. Stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: