Hlavní obsah

VIDEO: Bitva o Pensylvánii je i pořádná řežba. Do bitky se pustil i Crosby

Praha

Tahle série neměla zklamat. Naopak nabízí ještě více. Hodně gólů, naposledy dvanáct. V prvním kole play-off NHL Philadelphia porazila Pittsburgh 8:4 a vede už tři nula na zápasy. Emoce, hádky, rvačky, dvacet tisíc fanoušků a oranžová ekipa nadále vládne, což je pro hvězdy Tučňáků problém. I pro tu největší. Sidney Crosby se pustil do rvačky. Proti němu Claude Giroux, tvář Letců.

Crosby vs Giroux

 
Článek

Bitva o Pensylvánii je až nečekaně divoká a intenzivní. Rozhodčí v posledním utkání rozdali 158 trestných minut, celkem uložili 38 trestů. Hrubost, vyprovokování bitky, osobní tresty, bitka, napadení, faul kolenem, hákování, podražení, sekání, krosček, pokus o úmyslné zranění soupeře, hra vysokou holí. Plejáda hříchů, které předvedli hráči z obou týmů.

„První dva zápasy v Pittsburghu byly bláznivé, ale tenhle byl ještě divočejší," nechal se slyšet Danny Briere, první hvězda zápasu, která dva góly vstřelila a na tři přihrála. „Ještě jednou vyhrát a bude to opravdu dobrý pocit," dodal Briere. Jedna výhra totiž chybí Philadelphii k vyřazení Pittsburghu.

V první třetině padlo osmnáct trestů, svůj díl si připsal i Jakub Voráček. Nejvíce pozornosti na sebe strhli Kimo Timonen vs. Kris Letang, kteří předvedli nejdříve kolotoč, po něm se do sebe pustili. Svoji porci slávy si užili i Cladue Giroux a Sidney Crosby. Dvě ofenzívní esa, která se předvedla, jinak než je u nich obvyklé. Žádné góly, nahrávky - ale pěsti. Až dva rozhodčí je museli oddělit.

Michálek druhým nejvytížejnějším hráčem zápasu

„Chceme minimalizovat počet trestů, a ne vytvářet takové situace, chceme hrát od hvizdu ke hvizdu, ale emoce jsou velké, ty zasáhly oba týmy," řekl kouč Tučňáků Dan Bylsma. Ten má velký problém. Tři porážky a krok od konce sezóny. Tučňáci sice vstřelili dvanáct gólů, ale inkasovali jich dvacet!

Jaromír Jágr si v posledním utkání připsal tři asistence a stal se třetí hvězdou souboje, přitom byl na ledě jen necelých dvanáct minut. Jakub Voráček dosáhl na jednu asistenci a obránce Pittsburghu Zbyněk Michálek, který strávil na ledě jako druhý nejvíce času ze všech hráčů (25:35), si připsal jednu asistenci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články