Hlavní obsah

New Jersey - Florida 3:4Stav série 1:2VIDEO: Eliáš dostal New Jersey do tříbrankového vedení, přesto Ďáblové prohráli

Praha
Aktualizováno

Tři hokejové kluby NHL v úterý večer hrály své zápasy play off na domácímm ledě a všechny nakonec odcházely poraženy. A nic platné jim nebyly ani branky českých hráčů. Patrik Eliáš z New Jersey se musel sklonit před soupeřem z Floridy (3:4), Jiří Hudler vstřelil jedinou branku Detroitu proti Nashvillu (1:3), a Chicagu nestačil k výhře gól Michaela Frolíka, s Phoenixem nakonec prohrál 2:3 v prodloužení.

Gól Patrika Eliáše proti Floridě

 
Článek

Nejhůře je na tom Detroit, který doma selhal podruhé za sebou a prohrává s Nashvillem už 1:3 na zápasy a je krůček od vyřazení z play off. Jejich největší překážkou je výtečný finský brankář Pekka Rinne, kterého tentokrát překonali pouze jednou a to, když se ve třetí třetině prosadil Jiří Hudler v přesilové hře. Hudler vyrovnával na 1:1, jenže po kolapsu detroitské obrany v 47. minutě dostal hosty pohodlně opět do vedení Klein a na konečných 1:3 upravil v přesilovce těsně před koncem Legwand.

Poprvé se na domácím ledě doma představili hráči New Jersey a proti Floridě měli famózní začátek. Už po 33 vteřinách zápasu otevřel skóre Parise a v sedmé minutě Patrik Eliáš zvyšoval dokonce už na 3:0 pro domácí tým. Hosté vyměnili brankáře - Theodora vystřídal Clemmensen, jenž kdysi v New Jersey působil jako dlouholetý náhradník, a své bývalé spoluhráče si pořádně vychutnal.

Clemmensen už nepustil za svá záda jedinou branku, zatímco Panteři z Floridy udeřili ještě v první třetině dvakrát během přesilových her. Po dvou minutách druhé části pak Weaver vyrovnal a sebedůvěra domácích byla pryč. Vítězný gól nakonec padl v 27. minutě při další početní výhodě Floridy - skóroval Campbell po přihrávce Tomáše Fleischmanna. Panteři vedou 2:1 na zápasy.

Stejným poměrem vede i Phoenix v sérii s Chicagem, když třetí zápas vyhrál 3:2 v prodloužení. Hosté přitom museli dvakrát dotahovat vedení Chicaga, tak jako po gólu Michaela Frolíka ve třetí třetině. Na jeho trefu odpověděl ani ne za minutu Whitney po přihrávce Rostislava Klesly. Český obránce Phoenixu byl hlavní hvězdou zápasu - vstřelil první branku hostí, na další přihrál, a poté asistoval i u vítězného gólu Boedkera v prodloužení.

Zápasy play off NHL, 1. kolo:
New Jersey - Florida 3:4
Branky: 1. Parise, 4. Gionta (Židlický), 7. Eliáš - 17. Bergenheim, 20. Garrison, 23. Weaver, 27. Campbell (Fleischmann). stav série: 1:2
Detroit - Nashville 1:3
Branky: 44. Hudler - 42. Bourque, 47. Klein (Erat), 60. Legwand. stav série: 1:3
Chicago - Phoenix 2:3 v prodl.
Branky: 20. Brunette, 49. Frolík - 49. Klesla, 50. Whitney (Klesla), 74. Boedker (Klesla). stav série: 1:2

Reklama