Hlavní obsah

VIDEO: Hossa skončil po zákroku Torrese v nemocnici

Chicago

Byl to pořádný náraz. Marián Hossa odehrál u mantinelu puk a chystal se vrátit ke středu kluziště, když do něj vší silou vrazil útočník Phoenixu Raffi Torres. Hvězdný forvard domácích hokejistů Chicago Blackhawks zůstal ležet na ledě a kluziště nakonec opouštěl na nosítkách v doprovodu zdravotníků.

Raffi Torres složil Mariana Hossu

 
Článek

Hokejisté Chicaga rozehráli třetí zápas prvního kola play off s Phoenixem, když hned na začátku přišli o jednu ze svých největších opor. Z utkání bylo odehráno sotva dvanáct minut, když Hossu naprosto zbytečně sestřelil rabiát z Phoenixu Torres.

Pro slovenského útočníka zápas skončil, přímo z ledu jej zdravotníci odvezli na nosítkách a zamířili s ním do chicagské nemocnice. Propuštěn byl ještě večer, ovšem není jisté, kdy a zda vůbec bude moci nastoupit. "V nemocnici podstoupil několik testů a pak mohl odjet domů, má nařízený klid," prohlásil lékař Blackhawks Michael Terry.

Torres je v NHL známý svými nevybíravými zákroky. Na konci prosince dostal pokutu za faul loktem na Jana Hejdu, dva dny poté vyfasoval distanc na dva zápasy za další faul. Hned po zákroku se na Torrese vrhl Hossův spoluhráč Brandon Bolig, jenž dostal desetiminutový trest.

Paradoxem je, že Torres žádný trest za svůj faul nedostal. "Myslím, že by ten zákrok měla liga potrestat. Hossa je nedílnou součástí našeho týmu a na ledě nám hodně chyběl, obzvláště při přesilovkách," řekl po zápase útočník Chicaga Patrick Kane. Chicago nakonec zápas prohrálo 2:3 v prodloužení.

Reklama