Hlavní obsah

VIDEO: Ve Philadelphii po výprasku: Trapné, kál se Giroux. Nejpodivnější série, přidal se Orpik

Praha

Bláznivá a ostře sledovaná podívaná v NHL pokračuje. Bitva mezi Philadelphií a Pittsburghem předvedla další výživnou show. Tučňáci zesměšnili Letce na jejich vlastním letišti desítkou. Hosté vyhráli 10:3. Předchozí tři boje opanoval tým okolo Jaromíra Jágra. Teď se radoval Sidney Crosby, ten, který minule provokoval a nahlodal svoji dokonalou pověst. Pittsburgh snížil a viděl hořkost v očích dvaceti tisíc fanoušků v oranžovém.

Pittsburgh nasázel Philadelphii deset gólů

 
Článek

V první třetině sedm gólů, ve druhé pět, ve třetí jeden. Pětadvacet vyloučených. Sedm využitých přesilovek. Jordan Staal si připsal hattrick, třináct hráčů Pittsburghu dosáhlo aspoň na jediný bod, jen čtyři vyšli po tomto gólovém uragánu s nulou. Crosby 1+2, Jevgenij Malkin 2+1. „Tohle jsme potřebovali od velkých hráčů, a oni tam byli," byl spokojený Dan Bylsma, trenér Pittsburghu. On vedl do play-off tým, který byl pasován na jednoho z favoritů, ale první tři zkoušky neustál, teď zvládl reparát a dále žije. "Pro mnoho hráčů z naší šatny to byl velký zápas," usmíval se Staal.

„Každý hrál dobře, každá lajna odvedla dobrou práci, každý chtěl hrát co nejlépe. Věděli jsme, v jaké jsme situaci a chtěli jsme ji správně vyřešit. To jsme udělali. Dali jsme sami sobě šanci vrátit se do Pittsburghu, to je vše, co jsme chtěli," pronesl Crosby, který po minulém zápase prohlásil, že nemá rád žádného z hráčů soupeře.

„On nemá rád mě, já nemám rád jeho. Příště se budeme snažit to celé ukončit. Hrát náš hokej a ještě je k tomu trošku zmlátit," usmíval se Jakub Voráček po třetí výhře. Zápas ale dopadl úplně podle jiných not - 10:3 pro Pittsburgh, předtím se radoval rival po výhrách 4:3, 8:5 a 8:4.

Bylo to trapné, přiznal Giroux

Za Philadelphii Voráček vstřelil jeden gól, Jágr dosáhl na jednu asistenci. Uhádnout, z jakého týmu byly tři hvězdy utkání, nebylo složité. Všechny ze střídačky hostů. „Myslím, že to bylo před našimi fanoušky trapné," kál se Claude Giroux, hvězda Letců. „Myslím, že kluci trochu zapomněli, že na druhé straně stojí dva nejlepší hráči na světě. Možná jsme si mysleli, že to půjde před našimi fanoušky snadno. Nejsem šťastný," dodal.

„Je to nejpodivnější série, jakou jsem kdy viděl. Občas to je, jako když nikdo nechce vyhrát zápas. Nechci předvídat, co se bude dít dále," kroutil hlavou Brooks Orpik. "Už jsem to říkal mnohokrát, zoufalství vyhraje hokejový zápas. Dnes byli lepší než my," přiznal kouč Letců Peter Laviolette.

Vyhrajeme a tohle je pryč, je optimistou Bryzgalov

Oba brankáři Philadelhpie prožili smutný večer. Ilja Bryzgalov vyfasoval pět kousků, to samé Sergej Bobrovskij. Oba dosáhli na úspěšnost 72 procent. „Když máte hráče na světové úrovni jako oni, kteří hrají stále přesilovky, tak je těžké vyhrát," dumal Bryzgalov. „Stále vedeme 3:1 na zápasy, jeden vyhrajeme a tohle je pryč," dodal.

„On ví, co má dělat, je to stále elitní brankář. Musíme před ním odvádět lepší práci. V pátém zápase bude naším nejlepším hráčem," zastal se Bryzgalova Giroux. „Nehráli jsme dobře v obraně, bylo tam hodně přečíslení dva na jednoho. Musíme najít, jaký tým jsme, jak jsme postaveni. Jestli jsme tým, jaký si myslíme, musíme najít odpověď v dalším zápase," řekl si k debaklu i Jágr.

Reklama

Související témata: