Hlavní obsah

Bral bych klidně půlku bodů a Stanley Cup nad hlavou, říká Krejčí

Loňská cesta za Stanley Cupem Boston vyškolila, letos si na nejslavnější hokejovou trofej brousí zuby znovu. Včetně Davida Krejčího, před rokem nejproduktivnějšího hráče play-off. Český centr sice zatím v čele statistik nezáří, hlavu si z toho ale nedělá.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

David Krejčí (vpravo) po vstřeleném gólu.

Článek

Otřepaná fráze říká, že obhajoba je vždy těžší. Ve Stanley Cupu se to naposledy povedlo v roce 1998 Detroitu. Jak vidíte letošní vyhlídky Bruins?

Máme slušnou šanci, tým je dobrý. A v loňské sezóně jsme se hodně poučili. Důležité je, abychom zůstali všichni zdraví a dál se doplňovali. Pak můžeme jít daleko.

Washington se na rozdíl od Bostonu dostal do play off s odřenýma ušima. Čekali jste lehčího soupeře, nebo vás vyrovnané zápasy (stav série byl před nočním pokračováním 2:1 pro Boston) nepřekvapily?

Mysleli jsme, že se bude hrát otevřenější hokej a že máme útočníky na to, abychom nasázeli hodně gólů. První zápas ale ukázal, že Capitals spoléhají na obranu a nebudou riskovat.

Překvapivou oporou Capitals se stal 22letý gólman Holtby, který se po zranění Tomáše Vokouna i Michala Neuvirtha posunul do pozice jedničky. Nemrzí vás, že neposíláte puky na své krajany?

Na Vokyho (Vokouna) nebo na Neuvyho (Neuvirtha) jsem se hodně těšil. Hrát proti Čechům je příjemné oživení, zápas má zase o kus větší náboj. Alespoň že je na ledě Roman Hamrlík.

Při loňské cestě Bostonu za Stanley Cupem jste byl nejproduktivnějším hráčem play off. V úvodu letošních vyřazovacích bojů se ale nemůžete chytit. Kouč Julien vás dokonce vyřadil z elitní formace s Lucicem a Peverleyem. Kde byl problém?

Bohužel nám to tam nepadalo, tak tomu chtěl dát trenér jiskru. Ono je ale jedno, kdo sbírá body, jde o vítězství. Jestli budu mít o polovinu méně než loni, ale opět zdvihnu Stanley Cup nad hlavu, tak budu spokojený. Taky si vzpomeňte na loňské první kolo. V sedmizápasové sérii s Montrealem jsem dal jediný gól! Když se vyhrává, tak je vše pozitivní a body přijdou.

Neovlivnila vaše výkony i kuriózní nehoda s vypadlým plexisklem, které vás dost dramaticky přišpendlilo k ledu při oslavách vítězství v prvním utkání série?

Pár dnů mě potom bolela hlava a musel jsem vynechat trénink. Teprve při pondělním zápase ve Washingtonu jsem se cítil dobře. Bylo to dost nepříjemné. Zničehonic rána, nechápal jsem, co se děje. Až pak jsem to viděl na videu. Fanoušci byli moc nadšení z gólu v prodloužení.

Neomlouvali se vám posléze?

Nevím o tom. Jestli někoho vinit, tak snad jedině toho, kdo tam to plexisklo dával.

Nešetřili vás ani Capitals, nad horním rtem máte ozdobu po šití. Vyřizování účtů?

O tom je play-off, není v tom nic osobního. Ta rána vznikla po buly, byl jsem moc nízko a soupeřova hokejka mi šla přímo do obličeje. Nemyslím, že by to byla nějaká zákeřnost.

Sledujete pečlivě i ostatní série?

Koukáme každý den, ale abych pravdu řekl, už je toho moc. Teď jsem si od hokeje odpočinul u fotbalu, nenechal jsem si ujít jak Chelsea s Barcelonou, tak Bayern s Realem.

Co říkáte na gólové hody v podání Pittsburghu a Philadelphie?

Tučňáci v zápase o přežití dokázali rázně odpovědět... Tušil jsem, že to nebude jednoznačná série. Po třech zápasech si možná spousta lidí řekla, že to je hotové. Ale i já sám ze zkušenosti vím, že ten poslední krok je hrozně těžký.

Reklama

Související témata: