Hlavní obsah

VIDEO: Hvězdný Crosby jako otloukánek, který chytá pohlavky ze všech stran

Praha

Rozhodně se nenudí. Hokejista Pittsburghu Sidney Crosby v bitvě NHL proti Philadelphii prožívá různé peripetie. Nejdříve tři prohrané zápasy, k tomu chování, za které byl některými označen za slečinku, nervy na pochodu, nemá rád protihráče. V pátém utkání poznal příkoří i z vlastních řad. Malkin ho sestřelil, trefil ho i Engelland, hlavou málem orazítkoval tyčku, nakonec mu málem jednu uštědřil i rozhodčí.

Sidney Crosby v pátém zápase

 
Článek

Crosby je nejsledovanějším hráčem NHL. V pátém klání se musel potýkat i s přízní, která mu nebyla dvakrát pochuti.

Nejdříve vybojoval puk u mantinelu, ale rozjetý Malkin se nestihl vyhnout a Crosbyho poslal rychle k ledu. Engelland měl za sebou zase souboj u mantinelu, když ho ukončil, byl v ráži a cestou potkal Crosbyho, ten jen zavrávoral. Po jednom ze soubojů útočník Pittsburghu neustál balanc a hlavou jen těsně minul levou tyčku branky. Na závěr, když se vracel na střídačku, natažená pravačka rozhodčího, která málem trefila kanadského forvarda. Na jeden zápas docela dost historek.

To hlavní ale pro Tučňáky a Crosbyho bylo, že vyhráli pátý zápas nad Letci a vynutili si pokračování prvního kola bojů o Stanley Cup, prohrávají 2:3. V neděli v šest večer středoevropského času mají oba týmy před sebou šestý boj. Sledovat ho můžete v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: