Hlavní obsah

Jágr se cítí výborně. Moje chvíle teprve přijde, slibuje

Útočník Jaromír Jágr tvrdí, že jeho chvíle ve vyřazovací části NHL teprve přijde, i když v prvním kole Stanley Cupu přispěl k postupu hokejistů Philadelphie přes Pittsburgh jednou brankou a šesti asistencemi. Flyers v neděli ukončili sérii s pensylvánským rivalem výhrou 5:1 v šestém utkání. Jágr poprvé vyšel bodově naprázdno, ale novinářům řekl, že takové věci neřeší.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Jaromír Jágr ve třetím zápase play-off proti Pittsburghu třikrát asistoval.

Článek
Fotogalerie

Jágr a spol. poslali Tučňáky na dovolenou

"Moje chvíle přijde. Můj hokej je o něčem jiném. Můj hokej je hrát ve třetině a hrát na mantinelu, zatím jsme to moc neprodukovali, protože s (Tučňáky) se těžko hraje. Oni jedou nahoru dolů. Pokud proti nám bude jiné mužstvo, myslím, že to pro mě bude výhoda," prohlásil český hráč, jenž v Pittsburghu začínal svou kariéru v NHL.

Čtyřicetiletý útočník uvedl, že fyzicky se cítí výborně. Míní, že na ledě by mohl trávit i více času než dosud. "Doufám, že trenér mě začne hrát víc. Cítím se výborně," uvedl Jágr.

V sérii proti Pittsburghu podle něj rozhodlo, že se Philadelphii dařily přesilovky. "Nějakých sedmdesát procent na přesilovkách, to je neskutečné číslo. Já vím, že to takhle asi nevydrží, je těžké to udržet. Ale to si myslím, že rozhodlo," řekl. Dodal, že Letcům hrál do karet i mladší tým, díky němuž nakonec měl více sil než soupeř.

Důležité je, abychom hráli dobře obranu, řekl Jágr

Jeho týmu prý uškodilo, když byla mezi zápasy pauza. "Jednou tam byly dva dny volno, a to byl pak jediný zápas, kdy nás přehráli," řekl český útočník o vysoké porážce 3:10 ve čtvrtém zápase na domácím ledě.

O vyhlídkách v dalším boji o Stanleyův pohár nechtěl Jágr moc mluvit. Podle něj bude hodně záležet na tom, jak zachytá brankář Ilja Bryzgalov. Ruský gólman měl stejně jako Marc-André Fleury v brance soupeře v sérii několik slabých momentů, nakonec ale tým podržel.

"Pokud budeme pokračovat v tom, co jsme dělali celou sezónu, tak góly dáme. Důležité je, abychom hráli dobře obranu, i když jsme dnes dokázali, že to umíme hrát. Musíme se více soustředit. O góly jinak starost nemám, ty dáme," řekl Jágr.

Na začátku zámořské kariéry získal s Pittsburghem dvakrát Stanley Cup a jeho bývalý klub patřil mezi zájemce o jeho služby při Jágrově návratu do NHL v této sezoně. Jágr nakonec skončil ve Philadelphii, což mezi fanoušky Penguins vyvolalo hodně zlé krve. Český útočník po vítězné sérii necítil satisfakci, chválil ale svoji intuici. "Všechny mančafty, které o mě měly největší zájem, jsou už buď venku, nebo se do play-off vůbec nedostaly," usmíval se.

Reklama

Související témata: