Hlavní obsah

Vancouver - Los Angeles 1:2 PPStav série 1:4VIDEO: Krejčí se poprvé trefil v play-off, LA poslalo nejlepší tým základní části na dovolenou

Boston/Vancouver

Hokejisté Bostonu zvítězili v šestém utkání 1. kola play off NHL i díky gólu a asistenci Davida Krejčího ve Washingtonu 4:3 v prodloužení a vyrovnali stav série na 3:3. O postupujícím tak rozhodne až sedmý zápas, který se hraje ve středu v Bostonu.

Krejčího první gól v play-off

 
Článek
Fotogalerie

Krejčí nejprve vstřelil svůj premiérový gól v letošním play off, když v 17. minutě využil přesilovou hru a dostal Bruins do vedení 2:1. Ve čtvrté minutě prodloužení pak český útočník ve středním pásmu zachytil rozehrávku soupeře, poslal spoluhráče do rychlého protiútoku a Tyler Seguin vstřelil rozhodující gól.

Seguin, nejproduktivnější hráč Bostonu v základní části, se tak probudil v pravý čas. V prvních pěti zápasech totiž nezaznamenal ani bod. "Během celé série jsem měl spoustu dobrých šancí, ale žádnou jsem neproměnil. Jsem rád, že zase vím, jak skvělý je to pocit dostat puk do sítě," radoval se Seguin, který ještě předtím v 52. minutě přihrál na třetí gól Bruins.

Jenže Capitals dokázali potřetí v zápase na vedení hostujícího týmu odpovědět, když pět minut před koncem třetí třetiny vyrovnal na 3:3 Alexander Ovečkin. Všech šest zápasů v sérii tak skončilo rozdílem jediné branky, což se stalo vůbec poprvé v historii NHL.

"Ani jeden z týmů zatím nepustil v žádném utkání soupeře do většího náskoku. Série je opravdu tak vyrovnaná, že si zaslouží, aby ji rozhodl až sedmý zápas," poznamenal obránce Bostonu Andrew Ference.

Hráči obou celků mají se sedmými zápasy bohaté zkušenosti. Boston při svém loňském tažení za ziskem Stanleyova poháru vyhrál tři ze čtyř sérií až v sedmém utkání, včetně finále, v němž rovněž prohrával 2:3 na zápasy. Capitals naopak nevzpomínají na rozhodující zápasy v dobrém, z posledních čtyř sedmých zápasů prohráli tři.

"Zkušenosti jsou v play off velice důležitá věc a očekávám, že hráči zúročí to, co se v minulých letech naučili," uvedl kouč Bostonu Claude Julien. "Už jsem to říkal před šestým utkáním. Když už se vám někdy povedlo zvládnout tyhle těžké situace, podruhé se s tím dokážete vypořádat mnohem lépe," dodal.

"Jsme samozřejmě zklamaní. Měli jsme šanci to dnes ukončit a nepovedlo se nám to," prohlásil po zápase útočník Washingtonu Mike Knuble. "Na druhou stranu máme pořád stejně dobrou šanci vybojovat si postup v příštím utkání. Nejdůležitější teď je dobře se na ten zápas připravit," dodal Knuble.

Kings se střetnou se St. Louis

Los Angeles nenechalo nic náhodě a dorazilo Vancouver na jeho ledě 2:1. Dotáhli tak sérii na 4:1 a nejlepší tým základní části poslali na dovolenou.

Canucks od 15. minuty vedli 1:0 poté, co Henrik Sedin úspěšně zakončil souhru v přesilové hře se svým dvojčetem Danielem. Na začátku třetí třetiny však vyrovnal Brad Richardson a v páté minutě nastavení rozhodl o postupu Králů Jarret Stoll, který při rychlém brejku dva na jednoho překonal brankáře Coreyho Schneidera ranou nad vyrážečku.

Kings se ve druhém kole utkají se St. Louis.

Statistika - 1. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápasy:
Washington - Boston 3:4 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 10. Green (Hamrlík), 40. Chimera (Hamrlík), 56. Ovečkin - 6. Peverley, 17. Krejčí, 52. Ference, 64. Seguin (Krejčí). Střely na branku: 39:31. Diváci: 18.506. Stav série: 3:3.
Západní konference - 5. zápas:
Vancouver - Los Angeles 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 15. H. Sedin - 44. Richardson, 65. Stoll. Střely na branku: 27:37. Diváci: 18.890. Konečný stav série: 1:4.

Reklama

Související témata: