Hlavní obsah

New Jersey - Florida 3:2 PPStav série 3:3VIDEO: Ďáblové gólem v prodloužení odvrátili mečbol Floridy

New Jersey

Ďáblové z New Jersey odvrátili mečbol Floridy a vynutili si sedmý zápas. V úterním utkání NHL vydřeli doma vítězství nad Pantery v prodloužení 3:2 a srovnali stav série na 3:3. Rozhodující duel se hraje ve čtvrtek na ledě Floridy.

rozhodující gól New Jersey v prodloužení

 
Článek
Fotogalerie

Vítězné brance Ďáblů předcházela gólová šance hostů, přečíslení dva na jednoho ale vyřešil Stephen Weiss střelou, která skončila vedle branky, a s následným závarem si gólman Martin Brodeur poradil. Z protiútoku naopak udeřili domácí. Ilja Kovalčuk zatáhl puk do útočného pásma, předložil ho do jízdy Zajacovi, který překonal střelou z levého kruhu Scotta Clemmensena.

"Myslím si, že to netrefil, jak chtěl. Moji obránci mu do toho vložili hůl a puk mi prošel pod betonem. Myslím si, že chtěl střílet nahoru," uvedl brankář Panterů, který v utkání nahradil zraněného Joseho Theodora a kryl 39 střel. "Byl to opravdu šťastný gól. Skvělou práci při něm odvedl Kovy (Kovalčuk). U modré čáry na sebe navázal několik hráčů a pak mi přihrál. Já už chtěl jen rychle vystřelit," popsal rozhodující akci Zajac, který po operaci achillovky odehrál v základní části jen 15 utkání.

New Jersey v zápase přestřílelo soupeře 42:16, ale na skóre to nebylo znát. "Necítil jsem, že by s přibývajícím časem náš tým nějak frustrovalo, že se nedokážeme prosadit. Stále jsme věděli, že máme zápas pod kontrolou, a že pokud budeme i nadále střelecky aktivní, tak tam nakonec něco padne a vyhrajeme," řekl Zajac.

Domácí trenér Pete DeBoer byl spokojený, jak jeho svěřenci zareagovali na předchozí porážku 0:3. "Po něm jsme si prohlídli záznam a popsali příčiny, proč prohráváme. Dnes už to bylo lepší. Bojovali jsme, byli jsme často v jejich obranném pásmu. Hodně jsme stříleli, vytvářeli závary. O tom všem play-off je. Teď je klíčové, abychom to přenesli i do sedmého zápasu," prohlásil DeBoer.

Zatímco v Západní konferenci už jsou známí všichni postupující, v té Východní tři ze čtyř sérií dospěly až k sedmému zápasu. Pouze Philadelphii stačilo k postupu šest utkání. Na Floridě ve čtvrtek každopádně skončí pro jednoho ze soupeřů smolné období. Devils od roku 2007 neuspěli v play off ve dvou zápasech za sebou, Florida zase nevyhrála sérii téměř 16 let.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
New Jersey - Florida 3:2 v prodl. (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)
Branky: 17. Bernier, 25. Kovalčuk (Sýkora), 66. Zajac - 28. Versteeg, 33. Bergenheim. Střely na branku: 42:16. Diváci: 17.625. Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: