Hlavní obsah

Hvězda Pittsburghu Malkin posílí hokejisty Ruska na MS

Pittsburgh

Hvězdný útočník Jevgenij Malkin z Pittsburghu posílí hokejisty Ruska na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku. Vítěz kanadského bodování základní části NHL, jehož Penguins vypadli v neděli v prvním kole play off s Philadelphií, se připojí k týmu sborné těsně před šampionátem 2. května v Moskvě.

Foto: Tim Shaffer , Reuters

Jevgenij Malkin (uprostřed) se raduje z gólu do sítě Philadelphie.

Článek

"Nemám moc jiných možností, když Pittsburgh vypadl. Chci teď vyhrát mistrovství světa," řekl Malkin na tiskové konferenci po skončení sezóny Penguins. Do turnaje vstoupí Rusové v sobotu 5. května proti Lotyšsku.

Malkin z základní části NHL nasbíral v 75 zápasech 109 bodů za 50 gólů a 59 asistencí, což mu zajistilo podruhé v kariéře Art Ross Trophy. V šesti utkáních play off zaznamenal osm bodů.

"V létě budu tvrdě trénovat s (kondičním trenérem) Mikem Kadarem a také dávat dohromady koleno. Věřím, že v příští sezóně budu v nejlepší formě. Jsme velice nespokojení s naším působením v play-off. Vypadli jsme v prvním kole, tak doufám, že za rok bude lepší," doplnil Malkin.

Vítěz Stanleyova poháru z roku 2009, kdy získal i Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off, zatím na zlato v dresu Ruska čeká. Naposledy se představil na mistrovství světa v Německu v roce 2010, kde ruský tým nabitý hvězdami ve finále překvapivě prohrál s Českou republikou. Rusové budou soupeři českého týmu i v základní skupině letošního světového šampionátu ve Stockholmu.

Reklama

Související témata: