Hlavní obsah

Švédský bek Lidström neví, zda bude pokračovat v kariéře

Detroit

Švédský hokejista Nicklas Lidström z Detroitu nemá krátce po vyřazení v play-off NHL jasno, zda bude pokračovat v profesionální kariéře i příští sezonu. Jeden z nejlepších obránců historie a čtyřnásobný vítěz Stanley cupu, který v sobotu oslaví 42. narozeniny, si chce další kroky v klidu promyslet.

Foto: ČTK/AP

Zklamaný kapitán Detroitu Nicklas Lidström po vyřazení z play-off.

Článek

"Chtěl bych si sednout s rodinou, probrat situaci a zvážit všechna pro a proti. Je potřeba najít motivaci vrátit se do celého toho procesu," řekl Lidström s tím, že záležet bude na jeho zdraví a dalších faktorech. Na rozhodnutí si chce vzít dost času a ne se unáhlit. "Jsme domluveni s Kenem Hollandem (generální manažer), že než začne s budováním kádru na příští sezonu, bude chtít znát můj konečný verdikt. Do té doby mám dostatek času," dodal.

Pokud by se sedminásobný vítěz Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL rozhodl pokračovat, s největší pravděpodobností to bude opět v dresu Rudých křídel, kde mu po skončení sezony vyprší smlouva na 6,2 milionu dolarů ročně a stane se nechráněným volným hráčem. V Detroitu strávil všech dvacet sezon.

"Když někde strávíte celou kariéru a jste spokojený, těžko se pak po takové době odhodláte ke změně. Nedokážu si představit, že bych zakončil bohatou kariéru jinde než v Detroitu," prohlásil Lidström, který je od roku 2006 kapitánem týmu. "Céčko" tehdy převzal po klubové legendě Stevu Yzermanovi. Navíc je i členem prestižního Triple Gold Clubu pro vítěze Stanley cupu, majitele olympijského zlata a titulu mistra světa.

Reklama