Hlavní obsah

Boston - Washington 1:2 PPStav série 3:4VIDEO: Krejčího Boston Stanley Cup neobhájí. V prodloužení ho vyřadil Washington

Hokejový Stanley Cup bude mít nového držitele. Podruhé za sebou byl totiž v zámořské NHL vyřazen obhájce slavné trofeje už v prvním kole play-off. Loni stejný osud potkal Chicago, tentokrát ho napodobil Boston, který v rozhodujícím sedmém utkání podlehl Washingtonu 1:2 v prodloužení. Dramatickou sérii rozuzlil vítěznou trefou v čase 62:57 Joel Ward.

Boston Bruins - Washigton 1:2

 
Článek

Na počátku rozhodujícího okamžiku zápasu byla chyba obránce Dennise Seidenberga, jehož nahození do útočného pásma zblokoval Mike Knuble. Osmatřicetiletý útočník i díky nešťastnému střídání hráčů Bostonu dostal možnost vyrazit s Wardem do přečíslení, jeho bekhendovou střelu ještě gólman Tim Thomas vyrazil, ale Ward volný kotouč uklidil do sítě.

Zápasy mezi oběma týmy byly nesmírně vyrovnané. Poprvé v NHL skončilo všech sedm duelů série rozdílem jediného gólu, přičemž čtyři z nich dospěly do prodloužení a v dalších dvou padla vítězná branka v posledních dvou minutách základní hrací doby. "Bylo to velmi těsné. Neměli bychom být zklamaní tím, co jsme v této sezoně předvedli," uvedl obránce Bostonu Zdeno Chára.

Přesto hráči nesli vyřazení těžce. "Myslím, že nám to zabere několik dní. Na tohle jsme nebyli připraveni," podotkl Patrice Bergeron. "Já jsem v šoku. Opravdu jsem věřil, že dnes vyhrajeme. Byl jsem pevně přesvědčený, že tohle nebude konec naší cesty," doplnil Thomas, nejužitečnější hráč loňského play off, který po zápase uznale poklepal brankáři Washingtonu Bradenu Holtbymu po rameně se slovy: "Skvělá práce, mladíku."

Hamrlík jde dál

Holtby se při zdravotních problémech Tomáše Vokouna a Michala Neuvirtha, který už je ale v pořádku, chopil velké šance. V rozhodujícím utkání kryl 31 střel. "Je to moje první vítězství (série play off) v kariéře. Je to příjemný pocit být součástí oslavy než to z povzdálí sledovat," uvedl Holtby.

S vyřazením Bostonu skončila v zámoří sezona Davidu Krejčímu, který byl loni nejproduktivnějším hráčem play off. V sérii proti Washingtonu ale zaznamenal jenom tři kanadské body za gól a dvě asistence. Naopak dál postoupil Roman Hamrlík, který se v průběhu sezony několikrát nevešel do základní sestavy Washingtonu. Nyní je ale velmi vytížený, v rozhodujícím utkání strávil na ledě téměř pětadvacet minut a společně s Mikem Greenem byli nejčastěji ve hře.

Soupeř Washingtonu ještě není znám. Až dnes o zbývajících postupujících rozhodnou sedmé zápasy dalších dvou sérií Východní konference. V případě postupu Floridy a Ottawy by Capitals narazili na Philadelphii, což by byl pro Jaromíra Jágra po Pittsburghu další pikantní duel proti týmu, v němž působil.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 7. zápas:
Boston - Washington 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 35. Seguin - 12. Hendricks, 63. J. Ward. Střely na branku: 32:27. Diváci: 17.565. Konečný stav série 3:4.

Reklama