Hlavní obsah

Švédský brankář Lundqvist může získat Hartovu trofej

New York

Jeden z favoritů na zisk Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL Henrik Lundqvist může získat i Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Švédský brankář New Yorku Rangers si podle dnešní nominace první tři místa rozdělí s ruským útočníkem Jevgenijem Malkinem z Pittsburghu a Stevenem Stamkosem z Tampy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Henrik Lundqvist na tréninku New York Rangers

Článek

Lundqvist vychytal Rangers 39 vítězství a s 1,97 inkasovanými brankami na zápas a třiadevadesátiprocentní úspěšností zákroků zažil nejlepší sezonu v kariéře. Jezdcům ve čtvrtek pomohl v rozhodujícím sedmém duelu k postupu přes Ottawu do čtvrtfinále NHL.

Suverénní vítěz kanadského bodování Malkin už má jako nejproduktivnější hráč jistou Art Ross Trophy. Do nominace na zisk Hartovy trofeje se dostal už potřetí, v předchozích případech ale v letech 2008 a 2009 vždy skončil za svým krajanem Alexandrem Ovečkinem.

Kanaďan Stamkos se šedesáti brankami ovládl tabulku střelců, když dal o deset gólů víc než druhý Malkin. Hned ve třinácti zápasech se trefil víc než jednou, dvakrát zaznamenal hattrick.

Reklama