Hlavní obsah

Phoenix - Nashville 4:3 PPStav série 1:0VIDEO: Vrbata s Kleslou přispěli góly k historické výhře Phoenixu

Glendale
Aktualizováno

Čeští hokejisté Radim Vrbata a Rostislav Klesla se v pátečním utkání play-off NHL podíleli jedním gólem na výhře Phoenixu nad Nashvillem 4:3 v prodloužení. Kojoti si tak připsali historicky premiérové vítězství ve druhém kole play-off a ujali se vedení v sérii 1:0 na zápasy.

Gól Radima Vrbaty

 
Článek

Útočník Vrbata v 8. minutě svou první trefou v letošních vyřazovacích bojích otevřel skóre, obránce Klesla, který si navíc připsal ještě asistenci, na začátku druhé třetiny poslal Kojoty do vedení 2:1.

Domácí vedli v utkání celkem třikrát o jeden gól, hosté však pokaždé dokázali odpovědět. Nejdéle hájil Phoenix náskok 3:2, který zařídil v 37. minutě Mikkel Boedker. Nashville ve třetí třetině spustil kanonádu a zasypal domácího brankáře Mika Smithe šestnácti střelami, zatímco Kojoti vypálili pouze jedinkrát, vyrovnat se ale Predátorům podařilo až necelých pět minut před koncem třetí třetiny, kdy se v přesilové hře prosadil Martin Erat.

Už sedmé prodloužení Phoenixu v letošním play-off

Už posedmé z osmi zápasů letošního play-off tak hokejisté Phoenixu museli bojovat o vítězství v prodloužení, v němž získali všechny čtyři výhry v sérii prvního kola proti Chicagu. Rozhodující gól tentokrát vstřelil v 15. minutě Ray Whitney po přihrávce dalšího českého hokejisty Martina Hanzala, který vyhrál vhazování v útočném pásmu.

Phoenix vyhrál navzdory faktu, že od druhé přestávky byl poměr střel 25:7 ve prospěch Nashvillu.

Série pokračuje druhým zápasem v noci z neděle na pondělí znovu na ledě Phoenixu.

2. kolo play-off NHL - Západní konference:
Phoenix - Nashville 4:3 v prodl.
Branky: 8. Vrbata, 24. Klesla, 37. Boedker (Klesla), 65. Whitney (Hanzal) - 15. Yip, 32. A. Kosticyn, 56. Erat. Střely na branku: 24:42. Diváci: 17 187. Stav série: 1:0.

Reklama