Hlavní obsah

NY Rangers - Washington 3:1Stav série 1:0VIDEO: Výhru Rangers zařizoval nováček

New York/Praha
Aktualizováno

Během minuty a půl ve třetí třetině bylo hotovo. Rangers vyválčili dvoubrankový náskok a už ho v prvním souboji s Washingtonem ve druhém kole play off NHL nepustili. Vyhráli 3:1.

Vítězný gól NY Rangers v 1. zápase s Washingtonem

 
Článek

Utkání nezlomilo žádné hvězdné jméno, druhý gól newyorského celku dal Chris Kreider. teprve těsně před vypuknutím vyřazovacích bojů se z univerzitní ligy, v níž hrával za celek z Bostonu, posunul na prestižní scénu a teď si může vychutnávat velkou slávu. Střelecky se prosadil už v jednom z utkání s Ottawou, teď dával na 2:1. Do skvělých dnů zářícího nováčka zapadají i jeho zítřejší 21. narozeniny.

V sestavě Capitals prohře nezabránil ani český bek Roman Hamrlík a brankářský objev Braden Holtby, který opět dostal přednost před Čechem Michalem Neuvirthem. Další český gólman Washingtonu Tomáš Vokoun má zdravotní problémy.

Los Angeles dál trápí favority

Hokejisté Los Angeles, kteří v play off NHL vyřadili nejlepší tým základní části Vancouver, zaskočili na úvod 2. kola i dalšího favorita a v prvním utkání sérii zvítězili na ledě St. Louis 3:1.

Hlavní postavou zápasu byl opět brankář Jonathan Quick, který je mezi třemi finalisty na zisk Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana sezony. Šestadvacetiletý Quick podržel svůj tým zejména v úvodu zápasu, kdy si domácí hráči i díky brzké přesilovce vytvořili velký tlak.

Quick nakonec kapituloval v 10. minutě po střele Davida Backese, do většího náskoku se ale Blues neutrhli. Brankář Los Angeles zlikvidoval zbylých 28 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem večera.

O obrat skóre se postarali premiérovými góly v play off v kariéře obránci Sláva Vojnov, který v 17. minutě vyrovnal na 1:1, a Matt Greene, jenž skóroval minutu před koncem druhé třetiny ve vlastním oslabení. Na konečných 3:1 upravil trefou do prázdné branky při power-play Dustin Penner.

Druhé kolo play off NHL
Východní konference:
NY Rangers - Washington 3:1 (0:0, 1:1, 2:0), branky: 33. Anisimov, 47. Kreider, 49. Richards - 40. Chimera. Střely na branku: 14:18. Diváci: 18.200. Stav série 1:0.
Západní konference:
St. Louis - Los Angeles 1:3 (1:1, 0:1, 0:1), branky: 10. Perron - 17. Vojnov, 39. Greene, 60. Penner. Střely na branku: 29:29. Diváci: 19.391. Stav série 0:1.

Reklama

Související témata: