Hlavní obsah

Philadelphia - New Jersey 4:3 PPStav série 1:0VIDEO: Jágra zastínil Voráček. A Ďáblům nepomohl ani Sýkorův gól

Philadelphie

Hokejisté Philadelphie Flyers začali druhé kolo play-off NHL vítězně. Ve strhujícím úvodním utkání s New Jersey Devils vyhráli 4:3 po prodloužení a ujali se vedení v sérii 1:0. Vítězství zařídil svým druhým gólem v utkání Danny Briere, když na obě trefy mu přihrával Jakub Voráček.

Góly zápasu Philadelphia Flyers - New Jersey DevilsVideo: nhl.com

 
Článek
Fotogalerie

Jaromír Jágr vyšel v utkání bodově naprázdno. Hrdinou zápasu se mohl stát útočník Petr Sýkora, který gólem na 3:3 zařídil Devils prodloužení, v němž se však radoval soupeř.

Bod za asistenci si připsal útočník Patrik Eliáš, po jehož pasu poslal Parise hosty do vedení.  Jenže pak začala vládnout Philadelphia, která bleskově zápas otočila. Po parádním křížném Voráčkově pasu poprvé skóroval Brier a za pár sekund poslal Flyers do vedení  Van Riemsdyk.

Devils dokázali dvakrát vypjatý duel srovnat, v závěru třetí třetiny se to naposledy povedlo Petru Sýkorovi, který dal svůj první gól v play-off od roku 2008. Český forvard využil Voráčkovy chyby v rozehrávce a z rychlého brejku nezaváhal.

Hned na začátku prodloužení hosty oslabil Marek Židlický, jenž si musel odsedět trest za zdržování hry. V početní převaze se po Jágrově pasu trefil Briere, jenže oslavy vítězného gólu musel odložit. Puk totiž kopl do brány bruslí a gól pochopitelně neplatil.

V dalším střídání si ale vše vynahradil. Voráček ho našel u modré čáry a útočník Philadelphie propálil vše, co mu stálo v cestě.

„Když jsem srovnal zápas na 3:3, opravdu jsem cítil, že máme velkou šanci zápas vyhrát. V prodloužení jsme byli trochu nešťastně vyloučení, cítil jsem, že když ustojíme ten tlak, můžeme se dostat zpátky do utkání a ještě ho vyhrát. Jenže oni tlačili dál a nakonec vstřelili gól," litoval střelec vyrovnávacího gólu Sýkora.

2. kolo play-off NHL
Philadelphia - New Jersey Devils 4:3 po prodloužení
Branky: 29. a 65. Briere (Voráček), 29. Van Riemsdyk, 45. Giroux - 4. Parise (Eliáš), 34. Zajac, 52. Sýkora. Střely na branku: 36:26. Diváci: 19.972. Stav série: 1:0

Reklama

Související témata: