Hlavní obsah

Phoenix - Nashville 5:3Stav série 2:0VIDEO: Hanzal s Vrbatou zařídili výhru Kojotů nad Predátory

Phoenix

Čeští hokejisté Martin Hanzal a Radim Vrbata se shodně gólem a asistencí postarali o výhru Phoenixu nad Nashvillem. V nedělním zápase zámořské ligy zvítězili Kojoti 5:3 a v sérii už vedou 2:0.

Góly Martina Hanzala a Radima Vrbaty

 
Článek

Oba útočníci si vzájemně přihrávali na gól a po jejich trefách tým odskočil soupeři na začátku druhé třetiny z 1:1 na 3:1. Vrbata se stal druhou hvězdou utkání.

Kojoti skórovali už v deváté minutě utkání, když se trefil nejlepší střelec Phoenixu v play-off Antoine Vermette. Ještě před sirénou ale srovnal Predátor Andrej Kosticyn.

Od druhé třetiny ale začali úřadovat Kojoti a dvěma góly Čechů šli do trháku a soupeře už prakticky k ničemu nepustili. Finskému brankáři Pekkovi Rinnemu, který je nominován na Vezina Trophy, nastříleli ve dvou zápasech stejně gólů jako Red Wings v pěti utkáních prvního kola play-off.

Klesla dostal pukem do obličeje

Domácí se téměř polovinu zápasu museli obejít bez obránce Rostislava Klesly, kterého hned v úvodu trefil puk nešťastně do obličeje, kvůli zranění nemohl nastoupit i další Čech Michal Rozsíval.

Série se teď stěhuje do Nashvillu, třetí zápas je na programu ve středu.

Statistika 2. kola play off NHL:
Západní konference
Phoenix - Nashville 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky: 9. Vermette, 24. Hanzal (Vrbata), 28. Vrbata (Hanzal), 32. Pyatt, 44. Doan - 18. A. Kosticyn, 32. Hörnqvist, 41. Suter. Střely na branku: 39:33. Diváci: 17:217. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: