Hlavní obsah

Jágr už je tři hodiny bez bodu. Zabrat může na Svátek práce. Je to zábava, užívá si naopak Briere

Praha

Až v play-off přichází jeho chvíle, tam sbírá více body pro sebe a pomáhá více týmu. To je Danny Briere. Díky jeho trefě hokejisté Philadelphie vyhráli minulou bitvu, porazili New Jersey 4:3 po prodloužení. Jeho střela z páté minuty nastavení znamenala první vítězství ve druhém kole v bojích o Stanley Cup. Čtyřiatřicetiletý útočník ve vyřazovacích bojích ožívá. Naposledy vstřelil dva góly a stal se první hvězdou zápasu. Oproti tomu Jaromír Jágr čeká už 173 minut na bod.

Foto: Tim Shaffer, Reuters

Letec Danny Briere slaví gól v síti Pittsburghu.

Článek

Góly zápasu Philadelphia Flyers - New Jersey Devils

V bodování je ve vyřazovacích bojích druhý, ve střelcích se dělí o první místo. Briere ve své kariéře v NHL sehrál 104 utkání v play-off, připsal si 106 bodů, což je více jak bod na zápas. Ale v základní části takovou bilanci nemá. Překvapivě - 813 klání a 643 bodů.

Play-off je pro něj prostě něčím jiným, lepším, zajímavějším, šťavnatějším. „Tlak? Já nevím. Je to zábava. Když jsem vyrůstal, sledoval jsem hokejové play-off, jako dítě jsem vždycky snil, že budu moct jednou hrát v těchto velkých zápasech. Když jsem měl šanci, zkoušel jsem dělat to nejlepší. To není vlastně tlak, to je legrace a vzrušující časy," usmíval se Briere po výhře nad New Jersey.

„Play-off bylo pro mě šance začít novou sezónu. Vymazat, co bylo předtím a co nejvíce pomáhat," je nadšený forvard, který si musel v průběhu sezóny vybrat pauzu, měl otřes mozku. Vrátil se a nejlépe placený hráč Philadelphie se valí vyřazovacími boji.

Moje chvíle přijde, věří Jágr

„Myslím, že někteří potřebují takové příležitosti. A neříkám to proto, že dnes skóroval, ale on to tak dělá celou svoji kariéru," nechal se slyšet trenér Letců Peter Laviolette.

Briere se v minulém utkání rozparádil, ale čtyřicetiletý spoluhráč Jaromír Jágr vyšel naprázdno, jednou za utkání vystřelil. Přesto je v bodování play-off zatím celkově na jedenáctém místě. Sedm utkání a sedm bodů. Stále si drží svůj standard, který nasadil už v roce 1992 v dresu Pittsburghu, což je bod na utkání. Jenže v posledních dvou zápasech Jágr vyšel bez bodu a gól vstřelil naposledy 13. dubna, od té doby pět utkání bez úspěšné trefy. Už je tak 173 minut bez bodu.

„Moje chvíle přijde, cítím se výborně," řekl Jágr po sérii s Pittsburghem. Další šanci bude mít 1. května, tedy na Svátek práce.

Reklama

Související témata: