Hlavní obsah

McLean z Ottawy má po první sezoně v NHL šanci na Adams Award

Paul McLean z Ottawy si hned ve své první sezoně v roli hlavního kouče v NHL vysloužil nominaci na Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra zámořské hokejové soutěže. Spolu s ním mají šanci na výhru Ken Hitchcock ze St. Louis a John Tortorella z New Yorku Rangers.

Článek

Bývalý dlouholetý hráč NHL McLean se ujal hokejistů Senators poté, co šest sezon sbíral trenérské zkušenosti jako asistent Mika Babcocka v Anaheimu a Detroitu. S jedním z nejhorších týmů předchozí sezony zaznamenal zlepšení o 18 bodů a dovedl ho do play off.

Hitchcock se dočkal nominace počtvrté v kariéře po období 1997-99, kdy trénoval silný Dallas. Na trofej zatím nedosáhl. St. Louis převzal v listopadu po odvolání Davise Paynea a pod jeho vedením Blues inkasovali nejméně gólů z celé NHL.

Tortorella už získal Adams Award v roce 2004 jako kouč Tampy Bay a nyní je nominován za svou práci u Rangers. Newyorský tým byl pod jeho vedením nejlepší ve Východní konferenci a připsal si nejvíce bodů v základní části od sezony 1993/94, kdy získal Stanley Cup.

Držitelé trofejí budou vyhlášeni 20. června v Las Vegas.

Reklama