Hlavní obsah

Nesnášel jsem Jágra, přiznal fanoušek Philadelphie. Teď vidí "68" jako velkého vůdce

Tři zápasy v řadě je bodově na suchu, Jaromír Jágr v honbě za Stanley Cupem moc Letcům nepřispěl. Ale není čas zoufat. Přes rivala z Pittsburghu Philadelphie přešla a nyní ve druhém kole hraje s New Jersey vyrovnanou partii 1:1 na zápasy. V půl druhé v noci ze čtvrtka na pátek je na řadě třetí bitva. „Velký zápas Jágra. Dva góly a dvě asistence,“ píše v diskuzi na Philly.com fanoušek pod jménem dogman5.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr v play-off.

Článek

Kanadské bodování mu nenarůstá do obřích rozměrů, ale fanoušci nepropadají panice, nezatracují čtyřicetiletého útočníka. Právě naopak. „Doufám, že Flyers ho opět podepíšou. On má stále schopnosti, je skvělý pro mladší," myslí si další z fanoušků na fóru. „Skvělé, že je na naší straně. Vždy jsem miloval ho sledovat. Rozumíte. Čtyřicet je nyní třicet," přidává se další Jágrův příznivec. „Dobré zboží," hodnotí kladenského odchovance další z příspěvků.

V základní části byl Jágr třetím nejproduktivnějším hráčem Philadelphie, získal 54 bodů v 73 zápasech. Ve vyřazovacích bojích mu patří zatím pátá pozice za 7 bodů v osmi kláních. O dva body se před něj dostal jiný Čech - Jakub Voráček.

Otevřel mi oči, přiznal jeden z fanoušků

„Jsem rád, že ten chlap je ve Flyers," přidává se další z Jágrových obdivovatelů. Sice neboduje, ale žádná zášť. Pokud nějaká je, tak se nedá srovnat s tou, která zavládla u některých, když Jágr oznámil, že po třech letech z Ruska míří do Philadelphie. Někteří dokonce zapálili jeho dres z dob Pittsburghu.

„Nikdy za milión let jsem nemyslel, že bych fandil Jaromíru Jágrovi, naprosto jsem ho nesnášel. Teď můžu upřímně říct, že po této sezóně on otevřel mé oči, a to i mimo led. On je velký vůdce a pravděpodobně on je hlavním důvodem, že se mladí kluci tak rychle zlepšili. Jedeme a získáme bod v Newarku," rozepsal se další z fanoušků Letců.

„Tento muž může být největší hvězdou Philadelphie. Je víc než jen vzorem. Odhodlání, statečnost, morálka. Výhra, nebo porážka. Jsem pyšný, že hraje zde."

Jágr sice nezáří jako jasná hvězda na obloze Letců, ale v klubu vědí, že mají v týmu hráče, který je osmý v historickém bodování NHL. A stále může výše. Má neocenitelné zkušenosti.  A fanoušci to vědí.

Reklama

Související témata: