Hlavní obsah

VIDEO: Benjamínek vládne Čechům v NHL. Voráček drží za zády Jágra i Eliáše

Praha

Jágr, Eliáš, Vrbata, Erat. Čtyřka, která se dívá na záda Jakuba Voráčka. Útočník Philadelphie je nejproduktivnějším českým hráčem ve vyřazovacích bojích NHL. Dvaadvacetiletý forvard v devíti zápasech vstřelil dva góly a na osm přihrál, celkově mu patří ze všech hráčů čtvrtá pozice. A to do bojů o Stanley Cup zasáhlo 340 hokejistů.

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3:4Video: Novinky

 
Článek

Útočník Philadelphie má 22 roků, z českých hráčů je nejmladším, který se výrazněji prosazuje. Druhý Jágr už má 40, Klesla o deset méně, Eliáš oslavil šestatřicáté narozeniny, Hanzal je o tři roky starší než Voráček. Vrbata, Erat a Židlický už mají na krku třicítku.

Voráček prožívá druhé play-off v NHL. V sezóně 2008/2009 odehrál za Columbus čtyři zápasy a dosáhl na jednu asistenci. V letošních bojích patří mezi klíčové hráče Letců. Z devíti utkání jen ve dvou nebodoval, třikrát si připsal dva body. V asistencích se dokonce dělí o první pozici se spoluhráčem Claudem Girouxem.

V probíhající sérii s New Jersey si ve třech kláních připsal tři body, ale Philadelphia prohrává 1:2 na zápasy, přitom vedla 1:0. Tým, kde působí také Jaromír Jágr, v obou prohraných utkáních vedl, vstřelil jako první gól, přesto odešel poražen.

V neděli musíme vyhrát, ví Voráček

„Věděli jsme, že to nebude snadné, protože Devils mají hodně dobrý tým. Oni jsou hodně silní a hodně velcí. Jsme dole, ale v neděli musíme vyhrát, protože to je největší zápas série," má jasno Voráček o čtvrtém boji těchto soupeřů.

Na straně, která má zatím navrch, stojí i Patrik Eliáš. Naposledy jeden gól vstřelil a na jeden přihrál, ale v bodování za Voráčkem zaostává. Celkově mu patří 46. místo za 3+2 v 10 zápasech. V noci protrhl střeleckou smůlu, v předchozích šesti kláních neskóroval. Po výhře 4:3 v prodloužení už tato série neplatí.

Z Čechů je Eliáš v bodování čtvrtý. Před ním je ještě Jágr z osmi body a obránce Rostislav Klesla z Phoenixu, který má šest bodů. A zadák Kojotů si drží třetí pozici mezi všemi zadáky v play-off. Bod před ním má náskok spoluhráč Yandle Keith.

Bodování v play-off NHL
1.Claude Giroux Philadelphia915 (7+8)
2.Danny Briere (Philadelphia)912 (8+4)
3.Andy McDonald (St. Louis)810 (5+5)
4.Jakub Voráček (Philadelphia)910 (2+8)
5.Jordan Staal (Pittsburgh)69 (6+3)
6.Travis Zajac (New Jersey)99 (5+4)
17.Jaromír Jágr (Philadelphia)98 (1+7)
33.Rostislav Klesla (Phoenix)96 (2+4)
47.Patrik Eliáš (New Jersey)105 (3+2)
67.Martin Hanzal (Phoenix)64 (2+2)
72.Radim Vrbata (Phoenix)94 (2+2)
81.Martin Erat (Nashville)84 (1+3)
95.Marek Židlický (New Jersey)104 (0+4)

Reklama

Související témata: