Hlavní obsah

Nashville - Phoenix 0:1Stav série 1:3VIDEO: Tlapa Kojotů sahá po historickém postupu. K útoku zavelel Klesla

Nashville

Jen jedna výhra dělí hokejisty Phoenixu od historického postupu do finále konference. Kojotům k tomu stačil v pátečním zápase NHL jeden vstřelený gól na ledě Nashvillu a už v pondělí mohou před zraky svých fanoušků slavit.

Jediný gól v utkání Nashville - Phoenix vstřelil Shane Doan.

 
Článek
Fotogalerie

Jedinou branku utkání vstřelil v 15. minutě Shane Doan, když celou akci rozjel výborně hrající Rostislav Klesla. O zbytek už se postarala pozorná obrana v čele s brankářem Mikem Smithem, který zlikvidoval všech 25 střel Predátorů a podruhé v letošním play off vychytal čisté konto. Napodobil tak brankáře Nashvillu Pekku Rinneho, jenž v předchozím duelu vychytal výhru 2:0.

Klobouk dolů před Smithem

"Phoenix má opravdu velmi dobrý tým. Jejich obranný styl je nesmírně kvalitní, podobně jako ten náš. Ne náhodou dnes rozhodl jediný gól. Bohužel, my jsme se neprosadili. Jejich brankář chytal fenomenálně," řekl obránce Nashvillu Ryan Suter.

Kojoti mohli po první třetině vést vyšším než jednobrankovým rozdílem, promarnili však řadu velkých šancí. Od druhé třetiny se ale zaměřili na bránění nejtěsnějšího náskoku a iniciativu převzali domácí. Jenže Smith byl nepřekonatelný a zlikvidoval i ty největší příležitosti Predators.

"Byli jsme dnes agresivní a moc jsme toho soupeři nedovolili," pochvaloval si Smith. "Drželi jsme ho daleko od naší branky, a když už si nějakou šanci vypracoval a mohl dorážet, byli jsme u puku dřív. Obránci dnes odvedli skvělou práci," ocenil brankář Phoenixu.

Radost Predátorů utnul rozhodčí

Sedm minut před koncem třetí třetiny domácí hokejisté po jednom ze závarů před brankou přece jenom slavili vyrovnání. Jejich radost však rázně utnulo gesto hlavního rozhodčího, jenž rozpažil. Zapískal totiž o chvilku dřív, než hráči ve žlutých dresech dotlačili puk za brankovou čáru, což následně potvrdil i videorozhodčí.

Trenér Barry Trotz ale po zápase prohlásil, že kapitán Shea Weber slyšel na ledě od rozhodčích jiné vysvětlení. "Řekli mu, že Patric Hörnqvist natlačil jejich gólmana do branky. Tohle neberu," zlobil se Trotz.

Pijáci milost nedostali

Kouč Nashvillu ani tentokrát nezařadil do sestavy hříšníky Alexandra Radulova a Andreje Kosticyna, které vedení klubu suspendovalo na předchozí zápas kvůli tomu, že v noci před druhým utkáním série popíjeli do rána v baru.

"Čistě a jednoduše řečeno, náš úkol zůstává pořád stejný. Musíme vyhrát příští zápas," řekl Trotz s výhledem na pondělní duel ve Phoenixu. "Kdybychom prohrávali 0:3, statistiky by byly hodně proti nám. Ale ze stavu 1:3 už spousta týmů sérii otočila," doplnil.

2. kolo play off NHL:
Západní konference - 4. zápas:
Nashville - Phoenix 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka: 15. Doan. Střely na branku: 25:24. Diváci: 17.113. Stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: