Hlavní obsah

Hamrlík cítil po vyřazení Washingtonu prázdno, reprezentaci na MS neposílí

Zkušený obránce Roman Hamrlík nenesl vyřazení hokejistů Washingtonu Capitals v rozhodujícím sedmém zápase série druhého kola play off NHL s New Yorkem Rangers lehce. Rodák ze Zlína po sobotním utkání ČTK řekl, že cítí nepopsatelné prázdno.

Foto: Gary Cameron, Reuters

Roman Hamrlík (vlevo) z Washingtonu se spoluhráčem Alexem Ovečkinem.

Článek

Capitals podlehli Rangers těsně 1:2. Nevyužili naději, kterou jim právě Hamrlík dal svým gólem, jímž v poslední třetině snížil. "Je to velké zklamání, cítím prázdno, které se vůbec nedá popsat. Je to úplně něco jiného, než když jsme (v předchozí sérii) v sedmém zápasu porazili Boston. Bylo to neskutečné, a teď je to zase úplná prázdnota," řekl obránce.

Podotkl, že Washington si na Rangers v rozhodujícím zápase věřil. Podle Hamrlíka ale Capitals překvapil soupeřův rychlý první gól, který po 92 sekundách zápasu vstřelil Brad Richards. "Pak jsme vlastně hráli naši hru, nějaké šance tam byly, ale jejich gólman dnes chytal fakt fantasticky," ocenil Hamrlík výkon Henrika Lundqvista v brance Rangers.

Za klíčový okamžik pro výsledek zápasu český obránce označil přesilovou hru Capitals, která následovala po jeho gólu. "Mohlo to být 2:2 a pak myslím, že bychom šli do prodloužení," poznamenal.

Nároďák neposílí

Připomenul, že Capitals ke konci sezóny, kterou prožili "jak na horské dráze", hráli velice dobře. Podle Hamrlíka se to odrazilo i v play off. "Hráli jsme všichni nadoraz, Ovie (Alexandr Ovečkin) jako kapitán blokoval střely, hráli jsme dobře oslabení i přesilovky. Myslím, že to je velká škoda, jak to nakonec dopadlo. Bylo to vyrovnané, šance tam byla," uvedl Hamrlík.

Osmatřicetiletého obránce oslovilo před mistrovstvím světa vedení národního týmu, ale Hamrlík start na šampionátu ve Švédsku a Finsku neplánoval. "Bavili jsme se se Slávou Lenerem (generálním manažerem reprezentace) a jsem rád, že mě oslovili," řekl. "Ale play off je náročné a byl jsem vytěžovaný docela hodně. Už také nejsem nejmladší. Těší mě, že se ozvali, ale bohužel mám poslední smlouvu příští rok. Teď bych si chtěl odpočinout," řekl Hamrlík, který loni s Capitals podepsal smlouvu na dvě sezóny.

V týmu během aktuální sezóny nakonec zažil i nepříjemné chvíle, kdy se spekulovalo o tom, že se jej Washington chce zbavit. Vše se ale změnilo na konci základní části a v play off, kdy začal dostávat hodně prostoru. "Co bylo, to bylo, už se na to nedívám. Já se spíše dívám do budoucna," řekl.

Pochvaloval si přitom spolupráci v obraně s Mikem Greenem, který se vrátil po zranění. "Dali nás spolu a nám to spolu šlapalo. Prostě když hrajete dobře, tak tu šanci máte dostat a my jsme tu šanci dostali, v play off jsme hráli a hráli jsme dobře," řekl obránce, který už nyní myslí na to, jak si zklamání z této sezóny napraví v příštím ročníku NHL.

Reklama

Související témata: