Hlavní obsah

Hudler místo doma září na farmě

DETROIT

Od letošní sezóny si Jiří Hudler sliboval, že naplno prorazí v kanadskoamerické NHL. Jenže slavná soutěž kvůli výluce nezačala a největší český hokejový talent současnosti musel vzít zavděk hraní na farmě v Grand Rapids. Vede si tam ale nadmíru dobře, v neděli se zaskvěl hattrickem na ledě San Antonia a momentálně je šestý v kanadském bodování AHL.

Foto: www.minorleaguenews.com

Jiří Hudler má v letošní sezóně patřit mezi největší hvězdy nižších soutěží v zámoří.

Článek

Ještě v červnu se Hudler po skončení svých hráčských povinností v zámoří objevil na Valašsku, když si zahrál za tým Vsetína fotbálek na turnaji hokejistů ve Zlíně. Dokonce byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Po krátkém odpočinku a regeneraci se pak na novou sezónu začal připravovat při srpnových zápasech Jágr týmu.

Rozjel se parádně

Na to, že by se stejně jako další české hvězdy objevil mladý talent na domácích kluzištích, však čekali fanoušci marně. Hudler má s Detroitem dvoucestnou smlouvu a jeho zaměstnavatel si výslovně přál, aby v době stávky nastupoval v nižší soutěži AHL, kde ho bude mít stále na očích.

Hudler do sezóny vletěl s plnou parádou, ve čtyřech zápasech prozatím nasbíral devět bodů a je nejproduktivnějším hráčem týmu. Minulou sobotu dokonce vyrovnal jeden klubový rekord. Na  vítězství 5:1 v Chicagu se podepsal brankou a dvěma asistencemi během druhé třetiny. Včera zase v San Antoniu zaznamenal hattrick, přičemž jedna z jeho branek zařídila vítězství 4:3 v prodloužení.

Je na farmě šťastný

"Letos máme šanci dojít hodně daleko," vyjádřil se Hudler k šancím Grand Rapids v ročníku 2004/05. "Je tady dobrý mix hráčů a jsem moc rád, že mohu být součástí týmu," dodal dvacetiletý útočník. Kromě Hudlera hrají za Grand Rapids i další hráči se zkušenostmi z NHL jako Blake Sloan, Eric Manlow, nebo slovenský útočník Tomáš Kopecký.

Hudler strávil v Grand Rapids i většinu loňské sezóny, kdy v 57 zápasech základní části nasbíral 49 kanadských bodů. Nastoupil i ve čtyřech zápasech týmu v play off.

Reklama