Hlavní obsah

Eliáš se těší na vyhrocené duely s Rangers

New Jersey

Útočník Patrik Eliáš už se nemůže dočkat, až vypukne souboj hokejistů New Jersey s New Yorkem Rangers ve finále Východní konference NHL. Mezi oběma nesmiřitelnými rivaly se rozhodne o finalistovi Stanley Cupu.

Foto: ČTK/AP

Vítězný gól Patrika Eliáše proti Winnipegu

Článek

"Bude to nesmírně vyhrocené. Když se podíváte, jak v letošní sezóně vypadaly vzájemné zápasy, tak se dá očekávat výborná série," řekl Eliáš novinářům na konferenci před prvním zápasem. "Na druhou stranu se nesmíme nechat unést emocemi na ledě i v hledišti a soustředit se na svoji hru, která nám přinášela úspěch po celou sezónu," uvedl zkušený útočník.

Eliáš, jenž působí v New Jersey celou dosavadní kariéru v NHL, sehrál proti Rangers desítky vyhrocených zápasů, před důležitou sérií si chce vybavovat jen ty úspěšné. "Vypjatých zápasů jsem odehrál dost. Některé skvělé, některé horší. Zrovna jsme v kabině vzpomínali, jak jsme je před lety vyprovodili z play off 4:0 na zápasy. Bylo by krásné na to navázat," pousmál se nejproduktivnější Čech základní části při vzpomínce na šest let starou sérii.

"Je to dávno. Každá série je jiná. Rangers v této sezóně předvádějí opravu výborný hokej. Dokonce musím přiznat, že tak silné jsem je snad nikdy předtím neviděl," vysekl poklonu soupeři rodák z Třebíče.

Bude to i souboj brankářů

Vyhrocená série přinese také souboj brankářských hvězd posledních let. Na jedné straně veterána Martina Brodeura a na druhé Švéda Henrika Lundqvista. "Podle mě se jedná o dva nejlepší brankáře v NHL. Lundqvist v letošní sezóně chytá v neskutečně formě a ne náhodou je kandidátem na nejlepšího hráče sezóny. Co se týče Martyho, co k němu se dá více říct? Je to obrovská legenda nejen tohohle klubu, ale celé soutěže. I letos si drží vysoký standard a v play off nás ve vypjatých momentech několikrát podržel," řekl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

"Máme v něj plnou důvěru a věříme, že z tohoto brankářského souboje vyjde jako vítěz," dodal šestatřicetiletý útočník.

Devils jsou známí propracovaným defenzivním stylem, kterým eliminovali střelce Philadelphie. Teď se však proti nim postaví vyváženější tým, jenž se může také pochlubit skvělou obranou. "Myslím, že nás čeká trpělivý hokej z obou stran. Musíme využít každou chybičku soupeře, protože tolik příležitostí jako v minulé sérii určitě mít nebudeme," uvedl držitel Zlaté hokejky za sezónu 2008/2009.

Reklama

Související témata: