Hlavní obsah

Phoenix - Los Angeles 0:4Stav série 0:2VIDEO: Kings se řítí do finále Stanley Cupu rychlostí expresu

Phoenix
Aktualizováno

Rychlostí expresu se řítí hokejisté Los Angeles do finále Stanley Cupu. Jejich dominance v play-off pokračuje. Ve středu si zapsali už šestou výhru na cizím ledě v řadě. V Phoenixu smetli Kojoty 4:0 a v sérii už vedou před přesunem do LA 2:0. Na vítězství Králů měl největší podíl Jeff Carter, který zaznamenal hattrick. Kings navíc vyrovnali tři rekordy zámořské soutěže.

Góly zápasu Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

 
Článek
Fotogalerie

První rekord Los Angeles vyrovnalo vítězstvím v sedmém zápase na soupeřově ledě za sebou, což se naposledy povedlo Chicagu před dvěma lety. Sedmou výhrou venku na úvod play off Kings také srovnali dosavadní maximum Colorada z roku 1999. V součtu s minulou sezónou uspěli už v devátém duelu na ledě soupeře, čímž napodobili výkon New Yorku Islanders z let 1982 a 1983.

"Z nějakého zvláštního důvodu tento tým rád hraje venku. Je to o způsobu myšlení, nic nás tu nerozptyluje," uvedl k pozoruhodné sérii hrdina zápasu Carter, který se poprvé trefil v 25. minutě, kdy po úvodním gólu Dwighta Kinga zvýšil na 2:0, druhou branku přidal sedmadvacetiletý útočník v závěru druhé třetiny a hattrick dovršil v 52. minutě. Napodobil tak výkon slavného Wayna Gretzkého, který byl v roce 1993 posledním hráčem Kings, jenž zaznamenal v jednom utkání play off tři branky.

Brankář Jonathan Quick zneškodnil všech 24 střel a připsal si druhou nulu v letošních vyřazovacích bojích.

"Máme rezervy, určitě umíme hrát lépe, než ukazujeme," řekl trenér Phoenixu Dave Tippett. "Dnes se mi líbila naše hra v úvodní třetině a první část druhé. Musíme ale vydržet hrát takhle pořád, držet puky od naší branky, být disciplinovanější a využít nějaké své šance," burcoval.

Hanzal musel předčasně z ledu

Slova o disciplíně se týkala dvou klíčových hráčů Coyotes, kapitána Shana Doana a Martina Hanzala. Pro oba duel skončil předčasně poté, co dostali trest na pět minut a do konce utkání za vražení na hrazení. Kings oslabení soupeře využili a dvěma góly zvýšili vedení z 2:0 na 4:0.

"Není pochyb o tom, že jsme byli vývojem zápasu frustrovaní. Chlapi se pak snaží své hity zahrávat na hraně pravidel," vysvětlil počínání spoluhráčů Taylor Pyatt.

Hokejisté LA v úvodních dvou zápasech s Phoenixem ani jednou neprohrávali, i v předchozí sérii se St. Louis, které vyřadili ve čtyřech utkáních, byli pozadu jen jednou na necelých osm minut. "Chceme dát první gól. A pak i ten další. Je to dobrý typ strachu, který nás pohání vpřed a nutí tým neuspokojit se současným stavem," popsal Dustin Penner přístup mužstva.

Kojoti neházejí flintu do žita

I proto v táboře Kings, kteří jsou v polovině cesty do finále o Stanley Cup, nevládne žádná euforie. Stejně tak na druhé straně neházejí Coyotes flintu do žita. "Není potřeba, abychom panikařili. Je potřeba, abychom hráli lépe," řekl brankář Phoenixu Mike Smith.

Série bude pokračovat ve čtvrtek v Los Angeles.

Semifinále play off NHL:
Západní konference - 2. zápas:
Phoenix - Los Angeles 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky: 25., 39. a 53. J. Carter, 14. Kopitar. Střely na branku: 24:40. Diváci: 17.149. Stav série: 0:2

Reklama