Hlavní obsah

Zápasy s Rangers budou těsné, tvrdí Ďábel Eliáš

New York

Útočník New Jersey Devils Patrik Eliáš očekává, že zápasy ve finále Východní konference NHL proti newyorským Rangers budou těsné. Soupeř velmi dobře brání a má v osobě Henrika Lundqvista skvělého brankáře, řekl český hokejista.

Foto: ČTK

Útočník Patrik Eliáš.

Článek

Ďáblové si ale podle něj před nadcházejícími zápasy na domácím ledě věří. Sebevědomí jim ještě zvýšilo vítězství 3:2 z dnešní noci, kterým v newyorské Madison Square Garden srovnali stav série na 1:1.

Devils se tak podařilo vynahradit si pondělní porážku 0:3. "Naše hra byla lepší hned od začátku, byli jsme agresivnější, lépe jsme bruslili a napadali, to vedlo i k více šancím. Bylo vidět, že s tím mají problém, a stálo je to hodně sil hrát u nich ve třetině. Jediné, kde něco vytvořili, byly přesilovky, takže se musíme snažit hrát pět na pět," podotkl Eliáš.

Důraznou hru svého týmu si pochvaloval i jeho spoluhráč obránce Marek Židlický, který nahrávkou přispěl k prvnímu gólu. "Útočníci dobře napadali, a tím nám obráncům umožnili, abychom šli na mantinely a sbírali tam puky. Hráli jsme dobře, napadali jsme dobře, bruslili jsme a šli jsme do gólů před bránu. Vlastně měli jsme docela i dost střel. Byl to o hodně lepší zápas než ten první," uvedl Židlický.

New Jersey teď čekají dva zápasy doma v Newarku. Podle Eliáše je určitě výhoda, že si z úvodních dvou zápasů série proti New Yorku přivážejí jedno vítězství. "Myslím si, že doma hrajeme docela dobře, a u Rangers se naopak ta hra trošičku změní. Myslím si, že když budeme zase diktovat tempo hry, tak můžeme být proti nim úspěšní," řekl.

Eliáš už sice Stanleyův pohár vyhrál dvakrát, účast v semifinále závěrečné části soutěže je pro něj ale stále výjimečná. "Je skvělé mít šanci dostat se do finále Stanley Cupu. Člověk si uvědomí, čím je starší, že opravdu těch šancí není zase tolik, a snaží se je využít a užít si každý okamžik," řekl.

"Máme dobrý tým, dobrou partu kluků a myslím si, že můžeme být úspěšní, pokud budeme hrát hokej, který si přejeme a který se od nás čeká. Je dalších 600 nebo 650 hráčů, kteří by si přáli být koncem května ještě na ledě. Je to parádní a máme před sebou ještě spoustu práce. Doufejme, že ještě budeme hrát v červnu," dodal.

Letošní play off si užívá i Židlický, který se ve vyřazovací části NHL takhle daleko ještě nedostal. "Je to paráda, užívám si každý zápas, každé střídání a je perfektní ta atmosféra. Je to něco jiného než základní část," uvedl český obránce.

K dalšímu zápasu proti New York Rangers se Devils postaví v sobotu. Utkání začne v 19:00 SELČ.

Reklama