Hlavní obsah

Phoenix - Los Angeles 3:4 v prodl.Stav série 1:4VIDEO: Hokejisté Los Angeles vyhráli v prodloužení a zahrají si o Stanley Cup

Glendale
Aktualizováno

Hokejová NHL zná svého prvního finalistu pro ročník 2011/12. Los Angeles Kings vyhráli páté utkání finále Západní konference na ledě Phoenixu 3:4 v prodloužení gólem Dustina Pennera a celou sérii vyhráli 4:1. O jejich soupeři rozhodne souboj mezi New York Rangers a New Jersey.

Gól Dustina Pennera v prodloužení.

 
Článek
Fotogalerie

Domácí Phoenix měl na začátku zápasu několik velkých příležitostí, Radim Vrbata ani Martin Hanzal se však při svých šancích neprosadili. Oba čeští útočníci si to alespoň vynahradili přihrávkou na úvodní branku Pyatta v přesilové hře. U další branky Coyotes na začátku druhé třetiny zase asistoval Rostislav Klesla a domácí vedli 2:1.

Doughty však v polovině utkání vyrovnal a Richards za další dvě minuty dostal hosty do vedení, když dorazil za záda brankáře předchozí střelecký pokus Pennera. Tři minuty před koncem druhé třetiny však po levém křídle ujel Pyatt a po jeho přihrávce před branku srovnal na 3:3 svým prvním gólem v play off Yandle.

Navíc měl Phoenix velkou příležitost dostat se do vedení na začátku třetí třetiny, kdy hrál přesilovku pět na tři po vyloučení Stolla a Greena. Ta ale skončila poměrně brzy, když Hanzal nedovoleně atakoval Kopitara a Kings zbylé oslabení ubránili. Naděje na prodloužení série definitivně zhasla v prodloužení, kdy se Penner nejlépe orientoval před domácí brankou a poslal Los Angeles do finále.

Los Angeles Kings si zahrají finále NHL poprvé od roku 1993, kdy tým dovedl k bezprostředním bojům o Stanley Cup s Montrealem legendární Wayne Gretzky. Tehdy sérii prohráli 1:4 a na zisk slavného poháru klub stále čeká.

Semifinále play off NHL, západní konference - 5. zápas:
Phoenix - Los Angeles 3:4 v prodl.
Branky: 5. Pyatt (Hanzal, Vrbata), 27. Pouliot (Klesla), 37. Yandle - 12. Kopitar, 32. Doughty, 34. Richards, 78. Penner.
Konečný stav série: 1:4.

Reklama

Související témata: