Hlavní obsah

Los Angeles pokračuje ve skvělé jízdě venku, vyhrálo i podeváté

Newark

Hokejisté Los Angeles i podeváté v letošním play off NHL vyhráli na ledě soupeře a díky trefě slovinské hvězdy Anžeho Kopitara v prodloužení se ujali vedení ve finále Stanleyova poháru. Prvních devět utkání venku ve vyřazovací části dokázali vyhrát jako první tým v historii. V noci na neděli středoevropského času budou v Prudential Center útočit na vyrovnání rekordu v počtu výher na ledě soupeře v play off.

Kopitarův gól v prodloužení přinesl Kings vedení ve finále NHL

 
Článek

"Pokaždé, když je šance rozhodnout zápas v prodloužení a ještě proti brankáři světové třídy, jako je Marty (Brodeur), tak je to skvělý pocit," řekl Kopitar. Využil zaváhání v defenzivě Devils, když po přihrávce Justina Williamse ujel do sóla a blafákem do forhendu rozhodl.

"Led byl špatný, tak jsme doufali, že puk zpracuje. Je to výjimečný hráč a už nám pomohl rozhodnout v play off několikrát. Naštěstí to vyšlo," prohlásil obránce Los Angeles Rob Scuderi.

Útok na rekord v počtu výher venku je pro hráče Kings prý vedlejší, hlavně chtějí dojít k premiérovému zisku Stanleyova poháru. "Nestaráme se teď o ta čísla. Je to pro nás důležité vítězství v prvním utkání a soustředíme se na druhé, které se pokusíme taky vyhrát. Není důležité, jestli je to druhé, nebo čtyřicáté v řadě. Jde o to, jestli najdeme cestu k vítězství," řekl útočník Jarrett Stoll.

Nezasloužili jsme si vyhrát, přiznal kouč Ďáblů

Kouč New Jersey Pete DeBoer přiznal, že se jeho tým musí zlepšit. "Myslím si, že jsme si nezasloužili vyhrát a také to tak dopadlo. Udělali jsme chybu a oni toho využili," uvedl k rozhodující trefě.

Kapitán Devils Zach Parise měl ve třetí třetině za stavu 1:1 velkou šanci zajistit svému týmu vedení, ale netrefil odkrytou branku. "Měl jsem to proměnit. Měli jsme ve třetí třetině dvakrát odkrytou branku a také nějaké šance v prodloužení, ale nepodařilo se nám je využít," litoval.

Neprosadil se ani nejproduktivnější hráč play off Ilja Kovalčuk. "Měli jsme šance využít. Ale to je kdyby. Musíme hodit minulost za hlavu a připravit se na druhý zápas," podotkl Kovalčuk. Podle něj Devils odehráli nejhorší zápas v letošním play off. Za 68 minut vystřelili na gólmana Jonathana Quicka jen osmnáctkrát.

Reklama

Související témata: