Hlavní obsah

Kaberle věří, že si po nejslabší sezóně v NHL napraví reputaci

Montreal

Asi nejslabší sezónu v kariéře má za sebou hokejový obránce Tomáš Kaberle. Čtyřiatřicetiletý hráč byl v prosinci vyměněn z Caroliny do Montrealu, kde však očekávání zatím nenaplnil a zakončil základní část NHL s nelichotivou bilancí minus 18 bodů v bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Jeho cílem je nevydařený ročník napravit.

Foto: ČTK

Tomáš Kaberle v dresu Montrealu.

Článek

"Po pravdě, mám za sebou těžkou sezónu," uvedl Kaberle na webu Canadiens. "Měl jsem špatný start v Carolině. Po přestupu se to zlepšilo, ale nedařilo se nám jako týmu, a proto člověk nemůže mít dobrý pocit ani sám ze sebe. Když hrajete v takovém klubu, jako je Montreal, a nedostanete se do play off, pak je to špatné," řekl.

Kladenský odchovanec přicházel do slavného celku jako náhrada za dlouho zraněného Andreje Markova, přesilovkový specialista však svoje kvality zatím nepotvrdil. "Nerad hodnotím sám sebe, od toho jsou tady trenéři a novináři, aby si udělali svůj obrázek. Nedařilo se celému týmu a v přesilovkách jsme se po většinu sezóny trápili," uvedl Kaberle, jenž se několikrát stal terčem kritiky montrealských medií.

"Za dvanáct let v Torontu jsem si zvykl na okolní tlak. To k tomu prostě patří a člověk se s tím musí vyrovnat po svém. Hrát v Kanadě má své světlé i stinné stránky a tohle je jedna z nich," řekl vítěz Stanley Cupu s Bostonem ze sezóny 2010/2011.

Příprava s Plekancem

Kaberle, jenž se z osobních důvodů nezúčastnil letošního mistrovství světa, má před sebou dlouhé léto. V něm podle svých slov chce udělat vše pro to, aby si napravil reputaci. "Mám před sebou delší pauzu než obvykle. I proto bude dost času, abych byl schopen se v září vrátit v lepší kondici," uvedl Kaberle.

Tradičně se bude připravovat se spoluhráčem Tomášem Plekancem. "Uděláme tedy vše pro to, aby se loňský kolaps neopakoval a vrátili jsme klub do play-off," slíbil fanouškům Canadiens ofenzivní bek.

Reklama

Související témata: