Hlavní obsah

New Jersey - Los Angeles 1:2 PStav série 0:2VIDEO: Králové venku řadí dál! Nad Ďábly opět vyhráli v prodloužení a finále vedou už 2:0

I ve druhém finálovém zápase play-off NHL dokázali hokejisté Los Angeles vyhrát na ledě New Jersey. A opět 2:1 po prodloužení. Vítěznou trefu si připsal v 74. Minutě útočník Jeff Carter, Ďáblům nepomohla ani asistence Marka Židlického. Králové v letošních vyřazovacích bojích nastoupili v arénách soupeřů podesáté a ještě ani jednou neprohráli.

Vítězný gól Jeffa Cartera v prodloužení

 
Článek

Devils, v jejichž sestavě opět chyběl český forvard Petr Sýkora, začali s vědomím ztráty úvodní bitvy druhé klání série hrané na čtyři vítězství výrazně aktivněji. V první dvacetiminutovce přestříleli svého soupeře poměrem 11:6, ale poprvé do kabin odcházeli znovu s jednogólovým mankem.

Už ve třetí minutě byl blízko vedoucímu gólu Stephen Gionta, hostující gólman Jonathan Quick si však dokázal poradit. Vzápětí si New Jersey zahrálo přesilovku, větší příležitost si ovšem vypracovat nedokázalo. V osmé minutě už Kings vedli, když se puku ujal Drew Doughty a po samostatné akci překonal brankáře Martina Brodeura. Následná početní výhoda Ďáblů vyrovnání nepřinesla, i proto, že slibnou šanci zahodil Patrik Eliáš.

V úvodu druhé části se Králové dostali do přečíslení tří na dva, které zakončoval Justin Williams, dobře mířený projektil však skončil v Brodeurově lapačce. Dlouholetá opora domácích podržela své spoluhráče i při oslabení a ráně Dwighta Kinga ve 31. minutě. Zahanbit se však nenechal ani Quick a stav se neměnil.

Tečované Židlického nahození

Domácí kouč Peter DeBoer přeskupil pro třetí část hry složení útočných formací. Paradoxně se však prosadila ta, která zůstala jediná pohromadě v původním složení. Židlického nahození tečoval mezi kruhy ze vzduchu Ryan Carter a bylo to 1:1. Právě český bek měl ve 47. minutě velkou šanci dokonat obrat, jeho ránu z mezikruží však dokázal Quick ramenem vytěsnit.

Před polovinou třetího dějství se tlačil do šance střelec vítězné trefy z úvodního duelu Anže Kopitar, tísnil ho však Zach Parise a i proto byl úspěšnější Brodeur. Tři minuty před koncem přišlo přísné vyloučení, po němž musel na trestnou lavici zamířit Dainius Zubrus, jenže nedlouho poté se provinil na druhé straně i Doughty a bylo po přesilovce. V samém závěru mohl rozhodnout Ilja Kovalčuk, Kopitar mu však vložil do střely z bezprostřední blízkosti svou hůl a kotouč zastavila horní tyč.

Ruský kanonýr si vzal úvodní slovo i na startu prodloužení, jeho ránu ovšem pokryl Quick a vzápětí si v podobné situaci na druhé straně vedl stejně dobře i Brodeur, na něhož vypálil Dustin Penner. Židlický poté hledal výtečnou přihrávkou Zubruse, jenž ovšem nedokázal usměrnit kotouč za Quickova záda.

Desátou výhru v soupeřových arénách ve stejném počtu vystoupení během letošního play off tak nakonec ukořistili Králové. Jeff Carter napoprvé sice neuspěl, ale kotouč se k němu po objetí branky dostal zpět a hostující forvard mířil přesně k tyči.

Finále Stanleyova poháru - 2. zápas:
New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1:2 v prodloužení (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 43. R. Carter (Židlický, S. Bernier) - 8. Doughty, 74. J. Carter. Rozhodčí: O'Rourke, Rooney - Morin, Racicot. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Střely na branku: 33:32. Diváci: 17 625. Stav série: 0:2.
New Jersey: Brodeur - Židlický, Salvador, Fayne, A. Greene, Harrold, Volčenkov - Zubrus, Zajac, Parise - Ponikarovskij, Henrique, Kovalčuk - Clarkson, Josefson, Eliáš - S. Bernier, R. Carter, S. Gionta. Trenér: Peter DeBoer.
Los Angeles: Quick - Scuderi, Doughty, Mitchell, Vojnov, Martinez, M. Greene - Justin Williams, Kopitar, Brown - Penner, Richards, J. Carter - Lewis, Stoll, King - J. Nolan, Fraser, Richardson. Trenér: Darryl Sutter.

Reklama