Hlavní obsah

Jágra opět uloví Flyers, píší ve Philadelphii

Třikrát se zámořští novináři tázali Jaromíra Jágra na setrvání ve Philadelphii, vždy se přímé odpovědi vyhnul. Teď to však vypadá, že by i v příštím ročníku hokejové NHL mohl hrát v dresu Flyers, píše server CSNPhilly.com. Ještě v lednu přitom nebylo pochyb, že Jágr kontrakt prodlouží o další rok, pochybnosti se vyrojily v květnu.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Jaromír Jágr odpovídá na otázky novinářů

Článek

Teď se nejspíš opět vše mění a Jágr se s největší pravděpodobností upíše Letcům, přestože se stále živě hovoří o zájmu jiných celků, především Detroitu a Montrealu. Tyto kluby byly ve hře i při Jágrově dlouhém loňském váhání. Tehdy doslova na lékárnických miskách vážil všechna možná pro a proti. Stejný proces podstupuje i letos.

Jágrovi zamotalo hlavu neúspěšné play-off, z něhož vypadli Letci už ve druhém kole, přestože v prvním vyřadili silný Pittsburgh. Navíc českého veterána kouč v průběhu vyřazovacích bojů přesunul do třetí formace. Tím Jágr přišel o oblíbeného spoluhráče Clauda Girouxe a navíc se samozřejmě zkrátil i jeho pobyt na ledě.

Přes pachuť z konce sezóny prožil Jágr povedený zámořský comeback. V 73 utkáních základní části zaznamenal 54 bodů za 19 branek a 35 přihrávek, v 11 duelech play-off pak osm bodů za gól a sedm přihrávek. I to hraje pro Philadelphii, stejně jako fakt, že si Jágrovo setrvání přeje i hvězda týmu Giroux.

Zůstane nejspíš i Voráček

Jágrův agent Petr Svoboda řekl ve středu večer CSNPhilly.com, že Jágr chce prodloužit smlouvu, na níž teď obě strany pracují. „Mluvil jsem s Jaromírem i Paulem (Holmgrenem, generálním manažerem Philadelphie - pozn. red.), doufáme, že se vše podaří dotáhnout ještě před draftem,“ uvedl Svoboda.

Doplnil, že podobně optimistický je i ohledně kontraktu Jakuba Voráčka. Ten je nyní chráněným volným hráčem, novou smlouvu by měl podepsat okolo draftu, což potvrdil i sám Holmgren.

Reklama

Související témata: