Hlavní obsah

NHL se opět rozběhne 11. října, Kings den poté přivítají Rangers

Pokud start další sezóny NHL nenaruší komplikace při jednání o nové kolektivní smlouvě, rozběhne se nový ročník zámořské ligy čtyřmi zápasy ve čtvrtek 11. října. Obhájci Stanleyova poháru, hokejisté Los Angeles, se poprvé představí na ledě o den později, kdy přivítají New York Rangers.

Foto: Mike Blake, Reuters

Kapitán Los Angeles Dustin Brown zdraví fanoušky se Stanley Cupem nad hlavou

Článek

NHL zveřejnila kompletní program pro všech 30 týmů ve čtvrtek, v den mezi středečním slavnostním předáváním cen v Las Vegas a pátečním draftem.

Jestliže nedojde k narušení programu dlouhodobé části kvůli kolektivní smlouvě mezi vlastníky klubů a Hráčskou asociací NHL, představí se v úvodní hrací den Montreal proti Ottawě, Philadelphia s Bostonem, Calgary přivítá Vancouver a Colorado bude o první body bojovat se St. Louis.

Současná smlouva mezi oběma stranami má vypršet v polovině září a jednání o nové ještě nezačala, ačkoliv podle komisionáře soutěže Garyho Bettmana by se tak mělo stát již "velmi brzy". Zástupci z řad hráčů by však byli raději, aby kontrakt vypršel už s koncem června, obě strany začaly s jednáními a neopakovala se výluka v sezóně 2004/05.

Evropa se nekoná, duel pod širým nebem ano

Králové z Los Angeles budou moci zavzpomínat na svůj premiérový triumf ve Stanley Cupu za 45 let historie klubu během druhého hracího dne. Finálový triumf proti New Jersey si připomenou vyvěšením vlajky pod strop domácí haly Staples Center, u čehož jim bude v Kalifornii asistovat velký rival Ďáblů tým New York Rangers.

Na opakování finálového souboje dojde v základní části pouze jedinkrát - 9. února přivítá New Jersey doma Los Angeles.

Příští sezóna tentokrát neodstartuje v Evropě, ale dojde opět na klání pod širým nebem. Měření sil na stadiónu v kampusu Michiganské univerzity, kde je očekávána rekordní návštěva, obstarají opět na Nový rok hokejisté Detroitu a Toronta.

Program celkem 1230 utkání bude mít jedinou pauzu, a to kvůli All Star víkendu v Columbusu od 24. do 28. ledna. Základní část vyvrcholí v sobotu 13. dubna, kdy půjde do bitev o poslední body v honbě za postupem do vyřazovacích soubojů hned 28 mužstev. Na každý tým čeká jako obvykle porce 82 zápasů.

Reklama