Hlavní obsah

Philadelphia získala Lukea Schenna, přišla o Van Riemsdyka

Hokejisté Philadelphie získali několik hodin po sobotním draftu NHL druhého z bratrů Schennových, za něhož poslali do Toronta útočníka Jamese van Riemsdyka. Dvaadvacetiletý obránce Luke Schenn se v týmu Flyers setká se svým mladším sourozencem Braydenem, jenž má za sebou debutovou sezonu v elitní soutěži.

Foto: Sport.cz

Útočník James van Riemsdyk ještě v dresu Philadelphie

Článek

"Vím, že jsou si velmi blízcí, takže věřím, že to bude pro Braydena pozitivní," uvedl Paul Holmgren, generální manažer Philadelphie, za kterou v minulém ročníku hráli čeští útočníci Jaromír Jágr, Jakub Voráček a obránce Pavel Kubina.

Schenn má ještě na další čtyři sezony platnou smlouvu s ročním příjmem 3,35 milionu dolarů. Stejně tak Van Riemsdyk, jehož průměrný příjem na tuto dobu 4,25 milionu dolarů.

Flyers tak vedle hledání náhrady za zraněného Chrise Prongera snížilo svou zátěž v platovém stopu, v němž podle tamního tisku chce najít prostor pro udržení Jágra i boj o dalšího volného hráče, přičemž údajně myslí na angažování Zacha Pariseho z New Jersey.

Luke Schenn byl pětkou draftu v roce 2008 a měl by se stát klíčovým obráncem Flyers. Ti za něj museli obětovat o rok staršího Van Riemsdyka, jenž je považován za jednoho z nejtalentovanějších silových útočníků v NHL.

Ke spojení bratrů Schennů v jednom klubu došlo den poté, co Carolina získala z Pittsburghu útočníka Jordana Staala, který bude v novém týmu nastupovat se svým starším sourozencem Erikem.

Reklama

Související témata: