Hlavní obsah

Voráček věří, že zůstane ve Philadelphii. Flyers o něho stojí

Praha

Přestože mu k prvnímu červenci vyprší smlouva a stane se chráněným volným hráčem, rád by český hokejový útočník Jakub Voráček zůstal ve Philadelphii i nadále. Že to není nerálné, naznačuje fakt, že Flyers o dvaadvacetiletého hráče stojí...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Voráček na tréninku hokejové reprezentace

Článek

"Uvidíme, co jak bude, ale rád bych zůstal. Město i ta organizace, to je skutečně špička v NHL. Hrál jsem pravidelně, dohrával jsem sice sezónu docela pomlácený, ale myslím, že to celkem šlo," řekl novinářům Voráček, kterého Flyers získali před rokem z Columbusu.

Rozhodnout by se prý mělo do dvou týdnů. "Říkali, že by spolupráci rádi prodloužili," uvedl Voráček. V klubu prý byli s jeho službami spokojeni, což se odrazilo v obvyklém hodnocení po sezóně, které hráči absolvují. "Bylo hodně rychlé. Řekli 'dobrý' a zase jsem šel. Na nějaké velké vysedávání nejsem," smál se Voráček, jenž měl v uplynulém ročníku plat 2,25 miliónu dolarů.

Sranda se vším všudy

Z osobního hlediska označil sezónu za vcelku úspěšnou. V 78 zápasech si připsal 49 bodů za 18 gólů a 31 asistencí, v play-off přidal z 11 vystoupení 10 bodů (2+8). Pochvaloval si také možnost zahrát si s Jaromírem Jágrem. "Byla sranda se vším všudy. Sezónu jsem si užíval, ale ten rok utekl strašně rychle. Jen škoda, že jsme nešli dál (v play-off)."

Flyers vypadli už ve druhém kole s New Jersey, které vyhrálo sérii 4:1. "Byli lepší. Přehráli nás systémově," uznal Voráček. "Bylo tam pár důležitých okamžiků, které jsme nezvládli," připomněl Voráček prodloužení třetího utkání. "Pak jsme vedli ve čtvrtém utkání u nich 2:0 a nechali je hned v první třetině srovnat."

Zklamání po vyřazení bylo velké. "Každý nás tipoval na vítěze, protože jsme přešli přes favorizovaný Pittsburgh, ale obě ta mužstva hrála úplně jiný hokej a to asi rozhodlo," přemítal Voráček. "Bohužel si myslím, že série s Pittsburghem nás natolik unavila, že už jsme pak byli opravdu utahaní. Už to nešlo," doplnil Voráček.

Americká přítelkyně

Přemýšlel, zda nezakončí sezónu s národním týmem na mistrovství světa. "Byl jsem však zraněný a bohužel to nešlo. Byl jsem ale moc rád, že kluci uhráli bronz, to bylo skvělý. Tři roky po sobě získat placku, to je velký úspěch," ocenil Voráček.

Na nejbližší období v NHL je zvědavý i proto, že jeho kamarád Jágr by mohl odejít jinam. Na rozdíl od Voráčka bude nechráněným volným hráčem. "Byla by to samozřejmě velká ztráta, protože na ledě i v kabině je to velká osobnost. Vůbec nevím, co plánuje, nebavili jsme se o tom. Bude vědět asi až toho 1. července co a jak dál."

Na vyhlášení Zlaté hokejky do Karlových Varů dorazil s Američankou Nicol. "Seznámili jsme se v Columbusu, začali trochu více komunikovat a takhle to dopadlo," smál se Voráček. Jsme spolu už pár měsíců, ale snažil jsem se to držet trochu v tajnosti," uvedl.

Reklama

Související témata: