Hlavní obsah

Gólman Pavelec zůstává ve Winnipegu. Vydělá si čtyřikrát víc

Winnipeg

Žádná KHL, žádný Petrohrad, ale zase Winnipeg. Český gólman Ondřej Pavelec se rozhodl zůstat v NHL a upsat se kanadskému klubu na dalších pět let. Pro čtyřiadvacetiletého brankáře jde o kontrakt náramně výhodný: za 19,5 miliónu dolarů (403,5 miliónu korun). V uplynulé sezóně bral mistr světa z roku 2010 "pouhých" 1,3 miliónu. Vydělá si tak čtyřikrát více.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Ondřej Pavelec se občerstvuje na tréninku české reprezentace.

Článek

Rozhodování pro Pavelce nebylo vůbec těžké. "Ve městě, které máte rádi, chcete vždycky zůstat tak dlouho, jak to jde. Na něco takového jsem čekal. Bylo snadné podepsat pětiletou smlouvu," citoval Pavelce server tsn.ca.

Petrohrad Jets nepřeplatil

Atmosféru a podporu fanoušků ve Winnipegu, kam se klub loni přestěhoval z Atlanty, si prý Pavelec užívá a věří, že tým předvede v příští sezóně lepší výkony a dostane se do play-off. Jets byli jeho první volbou, přestože mu Petrohrad údajně nabízel roční příjem pět miliónů dolarů. "Všichni vědí, že jsem měl nabídku z KHL. Byly to opravdu dobré peníze, ale na prvním místě jsem myslel na to, že chci zůstat ve Winnipegu," podotkl.

Pavelec si v uplynulé sezóně připsal v 68 zápasech 29 výher, měl průměr 2,91 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 90,6 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto. "Je to v současnosti jeden z nejlepších mladých brankářů," řekl generální manažer Jets Kevin Cheveldayoff.

Atlanta si vybrala kladenského odchovance v roce 2005 v druhém kole draftu. Pavelec v NHL odchytal celkem 187 utkání a připsal si 70 výher. Průměr má 2,99 obdrženého gólu na utkání, úspěšnost 90,7 procenta a nasbíral deset čistých kont. V české reprezentaci získal titul na MS v Německu jako dvojka Tomáše Vokouna a na pozici prvního gólmana dosáhl loni v Bratislavě na bronz.

Reklama

Související témata: