Hlavní obsah

Obránce Kubina čeká, jaké nabídky dostane jako volný hráč

Ostrava

Hokejový obránce Pavel Kubina by rád ještě jednu nebo dvě sezóny odehrál v NHL. Po výměně z Tampy Bay dohrál uplynulou sezónu ve Philadelphii, nyní čeká, jaké nabídky dostane, až se 1. července otevře v zámoří trh s volnými hráči.

Foto: Sport.cz

Pavel Kubina (vpravo) s Jaromírem Jágrem při oslavě gólu Philadelphie proti Pittsburghu

Článek

"Uvidíme, co se objeví za nabídky. Ještě rok dva bych rád v Americe zůstal. Slyšel jsem, že nějaký zájem je, ale do konce června jsem hráčem Philadelphie a ještě se nemůžu s nikým jiným bavit," řekl Kubina.

Přáním je získat dvouletou smlouvu v týmu se šancí na play-off

Jeho přáním je získat dvouletou smlouvu v týmu, který bude mít šanci na postup do play off. Rád by ještě okusil atmosféru bojů o Stanley Cup. "Určitě bych chtěl mužstvo, které bude mít mančaft na play off a zahraju si tam dobrý hokej. Anebo potom třeba do mančaftu, kde budou mladí kluci, kde bych jim mohl nějak pomoct," nastínil své představy zkušený bek.

Netají, že nejvíce spokojený byl v Tampě a výměna do Philadelphie v rozběhnuté sezóně jej nepotěšila. "Nikdy jsem nechtěl zažít přestup uprostřed sezóny. Ve Philadelphii už to nebylo ono. Zázemí, mančaft perfektní, ale trenérovi jsem nesedl a nebylo to ideální. Byla to i moje vina. Ze začátku jsem nehrál dobře a trenér už mi pak nedal šanci," připustil Kubina.

Jágr? Může hrát klidně do padesáti

Do Ruska jít nechce. V případě přesunu do KHL by případně uvažoval spíše o mužstvech, která vznikají v Praze nebo Bratislavě. "Když skončím v NHL, tak to by byla asi jediná možnost, že bych šel tam. Nebo se vrátím do Vítkovic," prohlásil Kubina.

Ve Philadelphii se potkal s Jaromírem Jágrem, který prožíval comeback v NHL. "Podle toho, jak se připravuje a jakou má fyzičku, může hrát klidně do padesáti," řekl o něm Kubina.

Je o něm známo, že je příznivcem fotbalového Baníku Ostrava. Během uplynulé sezóny, kdy měl Baník velké problémy, se spekulovalo, že Kubina může být jedním z jeho nových majitelů. Jak sám řekl, nechybělo mnoho, aby Baník koupil.

Snahu o koupi Baníku zbrzdil audit

"S Tomášem Peterou jsme jednali od léta. Na přelomu roku jsem si objednal auditorskou firmu, která začala dělat audit. Nemohla ale dostat všechny podklady, prodlužovalo se to a potom už do toho vstoupili noví majitelé. Kdyby audit proběhl, tak jak měl, byl jsem stoprocentně rozhodnutý, že Baník koupím," řekl Kubina.

S novými majiteli klubu se zatím nesetkal. "Vrátil jsem se minulý týden a budu tady dva měsíce. Jestli majitelé budou mít zájem, je dost času se potkat," řekl.

Reklama