Hlavní obsah

Nedělní otevření trhu s hráči v NHL může vyřešit Jágrovu budoucnost

V neděli otevírá NHL trh s volnými hráči, na což čeká několik českých hokejistů v čele s Jaromírem Jágrem, aby mohlo zvážit různé nabídky angažmá. Jágr by se zřejmě nebránil pokračování ve Philadelphii. Jenže k dohodě dosud nedošlo a vedení klubu teď údajně řeší, jestli se i s případnou novou Jágrovou smlouvou Flyers vejdou do platového stropu.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr (vlevo) s Pavlem Kubinou v dresu Philadelphie. Oba Češi se v neděli stanou v NHL volnými hráči.

Článek

Mluví se také o dalších zájemcích o 40letého útočníka, například Calgary, kde bude od nové sezóny hrát Jágrův bývalý parťák z Omsku Roman Červenka. Flames i ostatní se ale do hry o Jágra dostanou až 1. července. "Člověk dopředu vážně neví, a dokud se nemůže začít otevřeně jednat, ani se nic nedozví," říkal Jágr při vyhlášení nakety Zlaté hokejka a dokonce na téma své nejistoty zažertoval: "Když mi bylo pětadvacet, tak to bylo o něčem jiném. Teď jsem vlastně už každý rok v nejistotě. Dokonce i v tom, jestli ráno vůbec vstanu... Takže to, že momentálně nevím, kde budu hrát, je vlastně maličkost."

V podobné situaci ohledně příštího angažmá se nachází další útočník Radek Dvořák z Dallasu, jenž si vyzkouší pozici nechráněného hráče v kariéře už počtvrté. Na trhu volných hráčů se pak v případě, že do 1. července neuzavřou se svými kluby nový kontrakt, objeví také obránci Jaroslav Špaček z Caroliny, Filip Kuba z Ottawy, Pavel Kubina z Philadelphie, Michal Rozsíval z Phoenixu, Radek Martínek z Columbusu či útočníci Jiří Hudler z Detroitu a Petr Sýkora z New Jersey. Statut volného hráče má i Aleš Kotalík, který opustil Buffalo už na prahu minulé sezóny a zakotvil v Českých Budějovicích.

Největší boj na trhu volných hráčů bude zřejmě o útočníka New Jersey Zacha Pariseho. K dispozici bude i útočník Alexandr Sjomin z Washingtonu, jehož ale lákají kluby KHL, nebo gólman Martin Brodeur. U něj se však dá při pokračování kariéry očekávat podpis s New Jersey, kde je celou kariéru.

Reklama