Hlavní obsah

MacLean z Phoenixu zkolaboval při hokeji. Po okamžité resuscitaci zůstává na JIPce

Phoenix

Útočník Brett MacLean, který patří v zámořské NHL Phoenixu, skončil v nemocnici poté, co v pondělí večer zkolaboval při hokeji. Po srdeční příhodě, která ho postihla, zůstává na jednotce intenzivní péče.

Foto: Sport.cz

Brett MacLean v dresu Phoenixu

Článek

Třiadvacetiletého forvarda postihl kolaps v Owen Sound v Ontariu. "Brettovi byla na místě poskytnuta srdeční resuscitace a byl převezen do tamní nemocnice, kde ho vyšetřili," popsal v oficiálním prohlášení generální manažer Kojotů Don Maloney.

"Následně byl letecky přepraven do nemocnice v Londonu a přijat na jednotku intenzivní péče, jež se specializuje na potíže se srdcem. O dalším vývoji budeme informovat, jakmile budeme mít sami nějaké informace," doplnil Maloney.

MacLean odehrál většinu uplynulé sezóny v nižší AHL za Portland Pirates, kde si v 63 utkáních připsal 48 bodů za 25 gólů a 23 asistencí. V pěti zápasech naskočil do NHL v barvách Winnipegu, který po něm sáhl, když ho Coyotes umístili na listinu volných hráčů. Celkem má 32. hráč draftu z roku 2007 v NHL na kontě 18 startů a pět bodů (2+3).

Reklama