Hlavní obsah

Jágr mě překvapil. Uspět s Dallasem ale pro něj bude velkou výzvou, tuší Růžička

Jan ŠkvorSport.cz

Tušil, že ve Philadelphii nezůstane, nové působiště Jaromíra Jágra v NHL jej však pořádně překvapilo. Vladimír Růžička, kouč mistrů světa z let 2005 a 2010, předpokládal, že čtyřicetiletý útočník zakotví v Kanadě, kolébce hokeje. „Počítal jsem s klubem se zvučnějším jménem, jako třeba Montreal. Podepsáním s Dallasem mě opravdu překvapil,“ říká Růžička v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý trenér národního hokejového týmu Vladimír Růžička (vlevo) s Jaromírem Jágrem na tréninku.

Článek

„Podle toho, co jsem se v posledních dnech dočetl, jsem si myslel, že Jarda spíš půjde do Kanady. Dallas mě překvapil, ale asi mu nabídl nejlepší podmínky," přiznal Růžička s tím, že Stars v posledních letech příliš nesledoval. „Proto o nich nemůžu říct nic bližšího. Aspoň je ale kvůli Jardovi sledovat začnu," zasmál se.

„Všichni čeští fanoušci chtěli Jardu vidět v klubu se zvučnějším jménem. Dallas teď poslední sezóny nehrál nic moc, ale o to větší to bude výzva dotáhnout ho zase do play-off," připomíná Růžička, že klub s hvězdou ve znaku poslední čtyři sezóny ve vyřazovacích bojích chyběl.

Přestože Stars nepatří mezi hlavní favority na zisk Stanley Cupu, mezi outsidery se rovněž řadit nebudou. „NHL se nedá předpovídat. Podívejte se na Los Angeles, které šlo do play-off až z osmého místa a nakonec vyhrálo.

Velká výhoda pro mladíka Vincoura

„Pro Dallas je navíc angažování Jardy dobrým krokem i proto, že se od něho mladí spoluhráči můžou hodně naučit. Jarda vždycky udělá z dobrých hráčů ještě lepší. Kluci ho sledují, chtějí se zlepšovat a ukázat mu, že na to mají. Berou to hodně prestižně," myslí si devětačtyřicetiletý kouč pražské Slavie.

V Dallasu se Jágr potká s krajanem Tomášem Vincourem, klub rovněž letos v prvním kole draftoval talentovaného útočníka Radka Faksu. „Pro Vincoura to bude velká výhoda. Podívejte se na Voráčka. V NHL nikdy nepředváděl extra výkony, a jak ho Jarda minulou sezónu nastartoval..."

Reklama

Související témata: