Hlavní obsah

Stav hokejisty MacLeana po srdečním kolapsu se zlepšil

Phoenix

Zdravotní stav hokejisty Bretta MacLeana, který patří v zámořské NHL Phoenixu, se po srdečním kolapsu ze začátku týdne zlepšil. Podle posledních zpráv měl třiadvacetiletý útočník ve středu večer opustit jednotku intenzivní péče.

Foto: Sport.cz

Brett MacLean v dresu Phoenixu

Článek

"Už je mu lépe, jeho stav se zlepšuje," potvrdil ve středu generální manažer klubu Don Maloney serveru azcentral.com. "Podle našich informací by měl být během dne dokonce propuštěn z jednotky intenzivní péče. Naši lékaři jsou v kontaktu s lidmi z nemocnice, věci se vyvíjejí dobře," dodal Maloney.

Třiadvacetiletého forvarda postihl kolaps v Owen Sound v Ontariu při hokeji. Pravděpodobně prodělal infarkt. Na místě mu byla poskytnuta resuscitace a po vyšetření v místní nemocnici byl letecky přepraven na kliniku v Londonu.

MacLean odehrál většinu uplynulé sezóny v nižší AHL za Portland Pirates. V pěti zápasech naskočil do NHL v barvách Winnipegu, který po něm sáhl, když ho Coyotes umístili na listinu volných hráčů. Celkem má 32. hráč draftu z roku 2007 v NHL na kontě 18 startů a pět bodů (2+3).

Reklama