Hlavní obsah

Hašek na NHL má, ale nechceme měnit gólmana, tvrdí manažer Buffala

Buffalo

"Dominik Hašek je stále skvělý brankář a na NHL rozhodně má, ale nechceme zasahovat do stávající dvojice gólmanů," uvedl generální manažer Buffala Darcy Regier k Dominátorovým námluvám se Sabres.

Foto: ČTK

Dominik Hašek ještě v dresu Buffala.

Článek

"Z respektu k němu i k jeho kariéře v Buffalu jsme se s ním asi před měsícem sešli já a trenér Lindy Ruff a vyslechli jsme ho. Potom jsme se interně poradili a dali mu vědět, že jsme se rozhodli pokračovat s našimi současnými brankáři," řekl americkým novinářům Regier.

Při rozhodování prý nepochybovali o Haškových sportovních dovednostech. "Jsem si jistý jednou věcí - on nemá žádné pochyby o tom, že může dál hrát. Asi ho povzbuzuje i to, že někdo jako Martin Brodeur může chytat i ve čtyřiceti letech finále Stanleyova poháru. Nezpochybňuji jeho vůli či schopnosti, ale nemáme pro něj místo," vysvětlil.

Snad se mu zadaří, ale v Západní konferenci

Ze setkání s brankářem měl pozitivní pocit. "Byl z toho opravdu nadšený, přitom mu na začátku sezóny bude 47. Doufám, že si najde tým, rád bych ho viděl zpátky v lize a snad se mu bude dařit - ale v Západní konferenci," vtipkoval Regier o tom, že by Dominátora nechtěl za soupeře na Východě.

S manažerem souhlasil i kouč Ruff. "Konverzace s Domem vás donutí k úsměvu. Je to bojovník. Když za nás hrál, byl skvělý," řekl Kanaďan Ruff.

V jiné soutěži už chytat nechce

Olympijský vítěz z Nagana Hašek po odchodu z NHL odehrál jeden ročník za Pardubice a další za Spartak Moskva v KHL. V poslední sezóně si dával od hokeje pauzu, udržoval se ale ve formě a nyní i v pokročilém sportovním věku usiluje o návrat do NHL. V jiné soutěži už chytat nechce.

Reklama

Související témata: