Hlavní obsah

Philadelphia chce zlákat lukrativní smlouvou Webera z Nashvillu

Hokejový obránce Shea Weber podepsal podle kanadské televizní stanice TSN čtrnáctiletou smlouvu na 100 miliónů dolarů s Philadelphií, která tak chce získat šestadvacetiletého chráněného volného hráče z Nashvillu. Predators, kteří se s Weberem nedokázali dohodnout na novém kontraktu, mají nyní sedm dní na to, aby nabídku dorovnali a svého kapitána udrželi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ani Jakub Voráček ještě nemá novou smlouvu

Článek

V opačném případě jej ztratí a získají od Flyers jen několik výběrů při draftu v příštích letech. Kanaďan Weber se nemohl dohodnout s Nashvillem na nové smlouvě už loni a rozhodovala arbitráž. Ta mistrovi světa z Moskvy z roku 2007 a olympijskému vítězi z Vancouveru 2010 přiřkla roční kontrakt na 7,5 milionu dolarů, který byl rekordním v historii nezávislých soudů.

Finalista na zisk Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL z posledních dvou let si v uplynulé sezóně připsal v 78 zápasech základní části 49 bodů za 19 branek a 30 asistencí. V deseti duelech play off přidal gól a dvě přihrávky.

Nashville si jej vybral v roce 2003 v druhém kole draftu jako celkově 49. hráče v pořadí. Člen prvního All Star týmu z posledních dvou let v NHL celkem nasbíral v 480 duelech 263 bodů (99+164), ve 43 utkáních play off přidal deset tref a stejný počet asistencí.

Philadelphia ztratila na trhu volných hráčů beka Matta Carleho, který podepsal smlouvu s Tampu Bay. Navíc je nejisté, zda bude pokračovat po otřesu mozku Chris Pronger. V defenzivě Flyers už není ani Pavel Kubina, jemuž skončila smlouvu a klub z Pensylvánie už o jeho služby nestál.

Do obrany naopak Philadelphia získala Luka Schenna z Toronta výměnou za útočníka Jamese van Riemsdyka. Jako volný hráč opustil ofenzivu Flyers také hvězdný Jaromír Jágr, jenž se upsal Dallasu. Novou smlouvu stále nemá chráněný volný hráč Jakub Voráček.

Reklama

Související témata: