Hlavní obsah

Ubíjející nejistota. Voráček čeká, jak dopadnou námluvy Philadelphie s Weberem

Philadelphia/Praha

Do poloviny července chtěl mít jasno. Týden před koncem měsíce však útočník Jakub Voráček stále netuší, zda bude i nadále oblékat oranžovo-černý dres Letců z Philadelphie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Voráček na tréninku hokejové reprezentace

Článek

„Voráček měl vynikající sezónu, podepsat s ním novou smlouvu je naší prioritou," tvrdil generální manažer Flyers Paul Holmgren. Právě on ale svými nedávnými kroky uvrhl Voráčka do nejistoty. Holmgren byl známý jako agresivní hráč a tuto vlastnost si přenesl i do pozice funkcionáře. Loni se vložil do hry o Jaromíra Jágra a byl úspěšný.

Letos mu však vyhlídnuté duo Parise, Suter vyfoukla Minnesota a 56letý manažer se upnul k touze získat jednoho z nejlepších beků NHL – Sheu Webera. Má to ovšem háček. Ačkoli nashvillský kapitán už odkýval Philadelphii čtrnáctiletý kontrakt na 110 miliónů dolarů, jako nechráněnému volnému hráči mohou Predators nabídku do středeční půlnoci dorovnat a Weber bude muset zůstat. Pokud ne, musejí Letci vykompenzovat Nashvillu ztrátu nejlepšího beka čtyřmi následujícími volbami v 1. kole draftu, případně dohodnout hráčskou výměnu, jejíž součástí by mohl být i Voráček.

Než se situace vyjasní, jsou jednání o jeho smlouvě zablokována. Letci už ale nemají pod platovým stropem tolik místa a v blízké budoucnosti budou muset řešit také kontrakty ofenzivních es Hartnella a Girouxe.

Voráček v uplynulé sezóně nasbíral 49 kanadských bodů, dalších deset přidal v play-off. „V klubu říkali, že o mě stojí, jenže další signály nemám," řekl dvaadvacetiletý kladenský rodák a zapálený rocker, který si léto zpestřil i návštěvou pražského koncertu Bruce Springsteena.

Voráčkův agent Petr Svoboda věří, že cena jeho klienta, který minulou sezónu odehrál za 2,25 miliónu dolarů, se blíží čtyřem miliónům. Pokud na tuto částku Flyers nebudou slyšet, jsou tu další zájemci. O ryšavého útočníka by stálo třeba San Jose...

Reklama