Hlavní obsah

Hokejový útočník Voráček má o budoucnosti jasno: podepsal novou lukrativní smlouvu s Flyers

Praha

Hokejový útočník Jakub Voráček podepsal novou čtyřletou smlouvu s Philadelphií, která mu zajišťuje celkový příjem 17 miliónů dolarů. Dvaadvacetiletý mistr světa z roku 2010 tak podepsal nejlepší kontrakt ve své kariéře.

Foto: Sport.cz

Jakub Voráček bude v NHL i nadále oblékat dres Philadelphie

Článek

Voráček přišel do Philadelphie před rokem z Columbusu a po boku Jaromíra Jágra odehrál svou nejlepší sezónu v kanadsko-americké NHL. Včetně play off nastoupil do 89 zápasů s bilancí dvaceti branek a 39 asistencí. Patřil tak mezi klíčové hráče týmu.

Kladenský odchovanec měl po sezóně takzvaný status volného chráněného hráče a přednostní právo na jeho služby měla Philadelphia. Pennsylvánský klub se od začátku července soustředil na angažování hvězd Zacha Pariseho, Ryana Sutera nebo Shea Webera. Ani jednoho z nich ale nezískal, Parise a Suter zamířili do Minnesoty a Weber zůstal v Nashvillu.

"O Kubu byl zájem i z jiných klubů, ale vzhledem k tomu, že byl chráněný volný hráč, prioritně jsme jednali s Philadelphií. Vše řešil Petr Svoboda a žádný problém nenastal. Jen jsme jednali o částce," řekl hráčův zástupce Pavel Maršoun na adresu hráče, který se momentálně již připravuje na další sezónu v Montrealu.

Reklama

Související témata: